Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan inte undvika kval

/
  • Utvisningar på Frölunda bjöd in Leksand i matchen.

Frölunda inledde starkast, men utvisningar på gästerna bjöd in Leksand i matchen.
Det hela utvecklade sig till en nervkittlande historia, som slutade med seger för Frölunda på straffar. Tre poäng för Brynäs innebar dock att Leksand oavsett matchens utslag inte hade kunnat undvika kval.

Annons

Frölunda fick en bra start på matchen med ledningsmål efter drygt fem minuters spel. Anton Blidh tog sig in mot kassen och lyckades peta in pucken bakom Oscar Alsenfelt i mål. Gästerna skapade helt klart mest. Vid ett tillfälle lyckades Frölunda ta både första och andra offensiva returen och skickade puck mot puck mot en parerande Alsenfelt. Samtidigt var LIF-försvaret oförmöget att vinna tillbaka pucken.

Hemmalaget skärpte dock till sig, och innan paus hade Patrick Cehlin pillat in en returpuck vid stolpen på Frölundamålvakten Linus Fernströms högra sida. I periodens enda powerplay visade Leksand också bra tendenser, vilket bäddade för en spännande fortsättning.

Cehlin, som gjorde sitt andra mål i Leksand, var ändå inte helt nöjd med sin prestation:

– Känner väl inte riktigt att jag är där jag vill vara. Men de senaste fyra-fem matcherna är det bättre. Men det duger inte riktigt, säger han till Cmore.

Frölunda inledde starkt i andra perioden och tryckte bak Leksand rejält. Det var mycket surrande kring LIF-målet, medan Fernström hade det tämligen lugnt. Boxplay redde dock Leksand ut bra, och hade sedan chansen i ett eget fyraminuters powerplay då Mathis Olimb drog på sig två extra minuter för osportsligt uppträdande.

Så lång tid behövdes dock inte, för redan efter en och tjugo skickade Mattias Guter in 2–1 för Leksand. Därmed var Leksand i ledning, trots att Frölunda dominerade i fem mot fem.

– Vi gnuggar på rätt bra. Jag tycker dock att de kommer ut ganska hårt i andra perioden. Sen kommer vi in i det när vi får PP, säger Mattias Guter.

Frölundas Mats Roselli Olsen drog mitt i Olimbs utvisning dessutom på sig en femminutare för interference och matchstraff, då han till synes tryckte upp en armbåge i ansiktet på Mattias Ritola (som ej återvände).

Kort efter att de blivit fulltaliga i tredje utökade Leksand sin ledning till 3–1 via David Åslin. Frölunda kom ikapp till 3–3, och efter en jämn kamp stod det 4–4 efter ordinarie tid.

Till slut segrade Frölunda på straffar.

Brynäs segrade dock i sin lördagsmatch, vilket innebär att Leksand skulle fått kvala oavsett matchens utgång.

Mer läsning