Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kan bli tränarjobb igen”

/
  • Ulf Dahlén ryter till i HV71. Smålandsklubben är den senaste som fått dra nytta av hans tjänster.   Arkivbild: TT
  • Ulf Dahlén under tiden som tränare i Västra Frölunda.    Arkivbild: TT

Ulf Dahlén är attraktiv på tränarmarknaden.
– Jag hade kunnat haft ett tränarjobb i dag om jag velat, säger han till Sporten.

Annons

Den 48-årige östersundaren tvingades lämna HV71 i december 2013. Resultaten gick inte riktigt som klubben ville och då är det förstås tränaren som får bära hundhuvudet.

Samma scenario hände alldeles nyligen i HV. Då var det Andreas Johansson som motades bort av starka krafter i klubben.

– Det är ungefär samma sak som hände mig. Skillnaden är att det aldrig kom ut i media, säger Ulf.

Efter ett och ett halvt år utan ishockeyjobb börjar det dra i "hockeytarmen" igen. Inte mycket, men så där lite lagom. Han är dock noggrann att det ska vara rätt klubb och rätt förutsättningar.

– Det kan bli ett tränarjobb igen. Jag har händå varit elittränare i åtta år, varav headcoach i fem år i SHL. Men då ska allt passa. Jag vill ha rätt folk omkring mig.

Just nu ligger Ulf ändå lågt. Han och hustrun Maria bor sedan i september i Sundsvall, dit de flyttade för att stötta sonen Jonathan. Han spelar ishockey i Timrå och har nyligen fått ett tvåårskontrakt med A-laget.

– Så länge Jonathan inte har körkort och klarar sig bra själv, är det skönt att vara i närheten. Hjälpa honom med skjuts och så.

Dottern Johanna bor numera också i Sundsvall. Hon har flyttat upp från Stockholm, där hon spelade division 1-basket med Lidingö.

– Johanna har haft problem med ryggen och spelade inget från november och framåt. Nu har hon fått behandling och det går ått rätt håll.

Är det aktuellt att flytta hem till Östersund och Östersunds IK framöver?

– Nej, det vet jag inte. Vi är i Östersund jättemycket, men jag vill inte blåsa på med mina framtidsplaner i media.

Ulf Dahlén har haft en hel del erbjudanden från elitklubbar om att ta över som tränare, men han har hela tiden tackat nej.

– Man är förälder också och tidigare passade både Frölunda och HV bra för vår familjesituation. Visst kan det bli något tränarjobb i framtiden, men jag söker inte aktivt efter det.

Mer läsning