Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnsson summerar kvaltiden

/

Ett uppdrag är klart.
Nu börjar nästa.
Att bygga ut köket hemma i Karlstad.
– Jag har inte hunnit sätta mig i soffan ännu, säger Per-Erik Johnsson.

Annons

Tre månader som huvudtränare för Modo Hockey är över och trots att det inte blev någon smekmånad att tala om slutade äventyret lyckligt. Modo klarade SHL-kontraktet.

– Jag har nog inte landat riktigt och det tar nog ett tag innan man sätter sig i soffan och sammanfattar, men jag lämnade i alla fall många glada människor.

Perra Johnsson berättar om de sista dagarna med Modo Hockey, från onsdagen förra veckan då klubben kunde fira kontraktet i Himmelstalundshallen, via bussresan hem till Örnsköldsvik och avslutningsmiddagen i fredags.

– Ja, bussresan var rolig, jag kom nog inte i säng förrän halv åtta på morgonen. Och middagen var fantastiskt trevlig, god mat och glada människor, säger Perra som under den här tiden noterat hur många i trakten som berörs av Modo Hockey.

– Under play off frågade en kvinna om hon måste säga upp CMore eftersom hon var rädd att vi skulle åka ned i allsvenskan. Jag sa att det behöver du inte, säger Perra Johnsson.

Läs också: Önerud öppnar för återkomst

Just pressen från omgivningen har varit den största utmaningen för spelare och ledare under den här kvalfyllda perioden. Modo gick in som favoriter som hade allt att förlora, Vita Hästen allt att vinna.

– Man kan ju inte bära en sådan börda, men man blir ju påmind. En SHL-plats handlar om i runda slängar 25 miljoner kronor på ett bräde och det berör så många. Spelare, ledare, anställda, näringsliv och det handlar om jobb, säger Perra.

Hur var det att komma till Modo i det krisläge man var i början på det här året?

– Det var varmt och gött redan från början. Jag har trivts oerhört bra med de övriga i ledarteamet och redan första kvällen hade vi ett väldigt bra möte.

Perra Johnsson berättar att det har varit en aning guppig resa med Modo de senaste månaderna.

– I början kändes det som om vi var med i racet och hade hugg på en play in-plats, men sedan åkte vi på en smäll mot Linköping och då var jag bekymrad då vi åkte hela vägen ner i källaren, rent mentalt.

Sedan vände det tack vare en ledighet.

– Vi tog tre dagar ledigt och det var nog nyckeln. Vi fick vila och lite distans och sedan kunde vi fokusera på Vita Hästen där match nummer ett var nyckeln.

Rätt många påstår att Modo hade tur som fick Vita Hästen och ingen av de övriga möjliga kvalmotståndarna. Det är något som irriterar Johnsson.

– Det är respektlöst att säga så både mot oss och Vita Hästen. De blev tvåa i serien och är ett bra lag, men vi gjorde fyra fantastiskt bra matcher.

– Vi har haft mentala stup, vi har förlorat oerhört många matcher med uddamålet och det var rätt bekymmersamt, men slöt oss samman på ett fantastiskt sätt.

Nu är alltså Perra Johnsson hemma i Värmland och närmast på agendan är att bygga ut köket i villan två mil utanför Karlstad och han har ett civilt jobb att gå tillbaka till i maj.

– Jag är i ett rätt bra läge och vi får se vad som händer i framtiden. Jag stänger inga dörrar, säger Perra Johnsson.

Mer läsning