Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson om natten som kunde kostat honom livet: "Tog oss ut med nöd och näppe"

/

Han trodde att lagkamraten gick i sömnen eller skämtade.
Men när Andreas Johansson andades in röken förstod han att det var allvar. Hotellet i Ryssland som Modotränaren var på brann.
– Vi tog oss ut med nöd och näppe, säger han i Daniel Theorins bok ”Som ett proffs”.

Annons

Andreas Johansson har en lång, och framgångsrik, karriär bakom sig som spelare. Den största delen spenderades i världens bästa hockeyliga, NHL, men Johansson hann även med tre år i KHL.

Läs även: Anders Forsberg orolig för Linus Ullmark

Det var under den tiden han upplevde något som kunde ha kostat honom livet. Mitt i natten, på ett hotell i Ryssland, vaknade Andreas Johansson av att hans amerikanska lagkamrat skrek att de måste ta sig ut.

– Han gick alltid i sömnen så jag sa bara ”Gå och lägg dig”, men då såg jag röken och fattade att det var allvar, berättar Andreas Johansson i "Som ett proffs", som Hockeysverige.se hänvisar till.

– Vi sprang ut i bar överkropp och jeans med T-shirtarna över ansiktet, vi tog oss ut med nöd och näppe.

Läs också: Bill Thomas tillbaka – då petas Olofsson

När Johansson, och hans rumskompis, tog sig ut från hotellet stod resten av laget samlade utanför, chockade över det som hänt.

– Men ingen brandbil kom, vi väntade och väntade … Till slut kom det något som såg ut som en lastbil från 1800-talet och de sprang där med hinkar med vatten från något dike, säger Johansson och skrattar.

– Det var någon som hade sängrökt. När det var släckt var det bara att checka in igen: ”Sov nu, grabbar, det är match i morgon.” Jag fick sju-åtta piller i olika färger för att jag skulle kunna sova.

Berättelsen finns med i Daniel Theorins bok ”Som ett proffs”. Boken innehåller intervjuer med flera av Sveriges största idrottsstjärnor som delar med sig av historier från karriären.

Läs mer:

Supertalangen kan välja Modo: "Ett bra val"

Bjurö ser ut att få chansen igen

Modos målkung lånas ut: "Ska bli jättekul"

Mer läsning