Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson: "Jag visste att Campoli skulle göra något"

/
  • Peter Öberg leds ut efter den fruktansvärda smällen han fick av HV:s Chris Campoli.

Modotränaren Andreas Johansson rasar över de många och allvarliga huvudtacklingarna i SHL och att inget görs för att det ska bli en förändring.
– Alla använder ordet respekt, men utan att visa respekt.

Annons

Modo förlorade med 3–0 mot HV71 i Jönköping och trots förlusten var Andreas Johansson nöjd med hur laget genomförde matchen.

– Vi spelar tajt, alla sköter sina uppgifter och hade vi gjort första målet på någon av alla chanser är jag säker på att vi vunnit.

– Men nu hade vi inte spetsen, och framför allt saknade vi den i power play.

Men det var inte poängen som var poängen, utan allt eftersnack handlade om Chris Campolis huvudtackling på Modos Peter Öberg. Och som det inte var nog, så blev också Modospelarna Bobby Butler och Emil Pettersson anmälda av situationsrummets Christer Lärking för huvudtacklingar och de båda kan komma att hamna hos disciplinnämnden och därmed riskera avstängningar.

– Just nu struntar jag i matchen och det enda jag bryr mig om är Peter Öbergs hälsa. Tacklingen är fruktansvärd och även om jag inte är doktor kan jag konstaterar att det inte ser bra ut för Peter, säger Andreas Johansson.

Modotränaren är fruktansvärt irriterad över Campolis respektlösa tackling, men han är inte förvånad.

– Jag tycker det är för jävligt. Jag visste att Campoli skulle göra något för han fick en smäll innan i ett byte och han såg irriterad ut, men det här går över alla gränser.

– Vi pratar om ordet respeket och använder det ofta, men det visas ingen respekt. Jag blir så trött. Det finns inget ansvarstagande i ligan utan jag upplever det som om allt sopas under mattan. Nu är det dags att göra något.

– Nu sitter Johan Lindbom (HV 71:s tränare) på presskonferensen och säger att tacklingen inte tar i huvudet. Vi ledare måste sluta skydda spelare som gör sådant här och istället gå utanför boxen.

Och hur ska man komma till rätta med problemet?

– I NHL har man spelare som tar fighter och därför vågar inte fega spelare ta sådana här tacklingar, men här är det förbjudet, säger Johansson och fortsätter:

– Mitt förslag är att dela ut långa straff och dryga böter, slår man folk i plånboken gör det ont och det gäller hockeyspelare också. Lek med tanken att Campoli skulle få 15 matcher och 250 000 kronor i böter, då försvinner de här huvudtacklingarna.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Modo Hockey. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning