Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Ryno väljer Färjestad

/

Under en presskonferens på fredagen presenterade Färjestad förre Leksandskaptenen Johan Ryno.

Annons

Johan Ryno skrev på ett femårskontrakt – men efter att Leksands IF degraderats tog Johan Ryno beslutet att lämna klubben. Johan Ryno har varit en av spelarna som bidragit till att Leksand gick upp till SHL igen, och har under de två senaste säsongerna varit en av klubbens bästa forwards.

Ryno utsågs också till kapten i Leksands IF inför säsongen och var lagets bästa poängplockare. Tidigare deklarerade Ryno att han vill spela hockey på en högre nivå, och nu kommer alltså beskedet att Ryno gjort klart med Färjestads BK. Kontraktet med Färjestad gäller över två år.

– Leksands IF har varit en fantastisk plats för både mig och min familj. Jag är oerhört tacksam för att ha fått äran att representera Leksands IF, som har utvecklat mig väldigt mycket, både som spelare och människa, sa Johan Ryno när han lämnade Leksand.

Om att valet blev Färjestad, säger Ryno så här på fredagens presskonferens i Karlstad:

– Det känns fantastiskt att komma till Färjestad. Det är en förening som har varit med och huggit om guldet egentligen i femton års tid så det känns fantastiskt att komma hit och vara med om den utmaningen, säger Johan Ryno.

Johan Ryno tycker att han blivit en mer komplett spelare de senaste åren.

– Jag kan bidra i båda ändarna men ser mig som en producerande spelare som gärna bidrar och styr power play-spelet i Färjestad.

Johan Ryno uttrycker också gång på gång sin besvikelse över att Leksand inte klarade sig kvar i SHL.

– Först och främst var det en besvikelse, men sedan pratade jag med min agent och vi kom fram till att Färjestad blev ett bra alternativ för mig.

Färjestads sportchef Leif Carlsson om varför klubben värvar Leksands förre lagkapten:

– Vi var väldigt intresserade av Johan redan innan han bestämde sig för att skriva sitt långtidskontrakt med Leksand, säger Leif Carlsson och beskriver Ryno som spelare:

– Det är en tvåvägscenter som jag tycker är en alldeles till hundra procent klassisk Färjestadcenter. Han är stark i båda ändarna, vill ha mycket puck och är van vid att bära lag, det är den största anledningen till att vi gärna hade sett Johan i Färjestad BK redan innan han valde Leksand. Men som sagt var så fick vi honom den här svängen och det ska vi vara väldigt glada över, säger sportchefen Leif Carlsson.

Här är Leif Carlssons förväntningar på Johan Ryno.

– Jag förväntar mig att Johan presterar precis som han gjort under de senaste åren. Presterat han vad han gjort är det precis vad vi förväntar oss, säger Leif Carlsson.

Mer läsning