Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacob vill längre än Play in den här gången

/

Play in är något nytt för Brynäs.
Men inte för Jacob Blomqvist. Brynäscentern var där med Leksand för precis ett år sedan.

Annons

– Men jag har aldrig någonsin spelat en SM-kvartsfinal i bäst av sju matcher. Det skulle vara otroligt roligt, säger "Jacke".

Med vetskap om att det återstår två matcher av SHL:s grundserie för Brynäs del – Djurgården i kväll och Modo på torsdag – så får ändå Blomqvist titta lite framåt.

Ett play in väntar precis bakom hörnet. På lördag startar det för Brynäs där antingen Färjestad eller Luleå väntar i bäst av tre matcher. En slutspelsform som kom till inför förra säsongen för att nian och tian i serien också skulle få matcher efter grundseriens slut.

– Jag var med Leksand då och åkte ut med 2–1 i matcher mot HV 71. Nu skulle jag ge väldigt mycket för att ta det minst ett steg till. Jag har aldrig varit med så långt i min karriär. Att få göra det med Brynäs skulle vara en dröm.

Men något favoritlag av Färjestad eller Luleå finns inte. Där lever både Brynäs och Blomqvist i nuet.

– Det spelar ingen roll. Vi har två viktiga matcher kvar och ska fokusera på dom först och främst för att få en bra ingång till play in-matcherna. Sedan tar vi det lag vi får.

Där är förutsättningarna glasklara. Färjestad är redan klar sjua, Luleå åtta och sedan gör Djurgården och Brynäs upp om nionde och tionde platsen. Tian möter Färjestad och nian möter Luleå.

Men bara känslan att säsongen inte kommer att sluta med ett nervigt kval för att behålla SHL-platsen är väldigt skön för Brynäsarna. Det intygar Blomqvist också.

– Efter matchen mot Växjö var det både lättnad och massor av glädje. Det har ju varit tungt att ligga där nere och vi vet att omgivningen och även vi själva har haft högre krav än så. Men nu blir det play in och det ska bli hur inspirerande som helst.

Det finns många som varnar för Brynäs och inte vill möta laget varken i ett play in eller ett eventuellt fortsatt slutspel.

– Jag tror vi blir farliga för vilket lag vi än möter, säger Blomqvist.

Själv har han iklätt sig en något annorlunda roll i laget sedan den nya tränarkonstellationen satte upp. Från spel i power play som avslutare har det blivit mycket box play i stället.

– Så är det. Men det är klart jag gärna skulle se att det lossnade lite i offensiven också. Nu blir det slutspel och det skulle vara skönt om det trillade något "skitmål" i spelet framför mål. Kanske någon styrning...

Det har gått ett tag sedan "Jacke" gjorde mål senast. 21 matcher i rad är den sviten uppe i nu.

– Djurgården borta i Globen faktiskt – den 28:e december. Så det är ett tag sedan. Jag har inte gjort något mål i år. Men huvudsaken laget vinner och vi går bra. Då fokuserar jag inte så mycket på det andra.

Mer läsning