Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte aktuellt med några LIF-lån till Mora IK

/
  • Peter Hermodsson säger att samarbetet mellan Mora och Leksand inte innebär att klubbarna ska låna av varandra.

Det blir inte några lån mellan Leksands IF och Mora IK.
– Kjell skojade när han sa det där, säger Peter Hermodsson.

Annons

Artikeln förra veckan där Leksands ordförande Kjell Kruse sa att Leksand har ett överskott på spelare och att hans LIF var villig att låna ut spelare till Mora har skapat en rejäl hockeysnackis de senaste dagarna.

Det har upprört känslor i båda lägren.

Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson säger att han själv inte läst artikeln, men att flera hört av sig för att höra om det verkligen ska bli ett så intimt samarbete mellan klubbarna.

– Vi ska ha ett samarbete, men det gäller barn- och ungdomsverksamheten. Vi har över huvud taget inte diskuterat A-laget och vi kommer heller aldrig att sammanföra A-lagsverksamheten mellan klubbarna, poängterar Hermodsson.

Men Kruse pratade ju om att låna ut spelare och att du hade ringt och han trodde du ringde angående det?

– Jag har pratat med Kjell och det där skojade han om, menar Peter.

– Vi kommer inte att ha ett samarbete med Leksand för att låna spelare, det har vi redan med andra SHL-klubbar, poängterar MIK-direktören.

Samtidigt utesluter Hermodsson inte att det kan bli så att Leksandsspelare framöver kan hamna i Mora.

– Det får vi se från fall till fall. Om Leksand har en spelare som bara sitter på läktaren, så kanske det kan vara en intressant spelare för oss. Men det beror inte på att han tillhör Leksand, utan en sådan spelare kan vara intressant oavsett vilket lag han tillhör.

Johan Alcén är ett sådant exempel. För några år sedan hamnade han i Leksands frysbox och därefter hamnade han i Mora IK och han har spelat för Ovansiljansklubben sedan dess.

I höst var det väldigt nära en liknande övergång, då Robin Jacobsson hamnade i LIF:s frysbox. Mora hade skador på backar och blev intresserad av Jacobsson. Övergången till Mora var också i princip klar, men stoppades i sista stund och den förre LIF-backen är numera utlånad till Västerås.

När det gäller A-lagen och det samarbetet, så anordnades det en match i Globen för ett par år sedan och sedan tre år tillbaka har föreningarna en överenskommelse att mötas på försäsongen i Älvdalen.

– Jag tycker det är en skyldighet att vi träningsspelar mot varandra, allra helst om vi spelar i olika serier. Fansen tycker det är roligt när lagen möts, så det är väl det närmaste vi har i samarbete i dag när det gäller A-lagsverksamheten, menar Hermodsson.

– Vi har inte hunnit diskutera om det än, men är det så att vi eller Leksand arrangerar någon cup, då tycker jag att den andra föreningen ska ställa upp i den cupen. Vi kanske till och med kommer att arrangera en cup tillsammans. Det är sådant vi får diskutera.

Det stora samarbetet mellan klubbarna är alltså på barn- och ungdomssidan.

– Hockeyn måste rekrytera fler ungdomar och där har vi och Leksand ett ansvar, tillsammans kan vi göra något bra. Vi har projekt på gång och vi kommer att hitta flera, säger Peter Hermodsson.

Att Mora ska bil en farmarklubb till Leksand är absolut inte aktuellt, vill Mora IK:s klubbdirektör till sist ha sagt.

– Som jag sa när jag blev intervjuad av tv (Gävle-Dala); Leksand får i stället gärna bli farmarklubb till oss, säger Hermodsson med ett skratt.

Kjell Kruse svarar i ett sms angående utlåningar av spelare till Mora IK:

"När det gäller spelare till och från vårt A-lag spelar det ingen roll vad laget heter, vi gör det för spelarens bästa."

Mer läsning