Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingen gillar ett lag som Leksand"

Örebros målvakt Julius Hudacek gick till attack mot Leksand efter matchen.
– De spelare en riktigt ful hockey, säger Hudacek.

Annons

Julius Hudacek blev rasande i slutet av matchen mellan Leksand och Örebro. Örebros Mikko Lehtonen stod bakom målet, och flippade pucken över kassen i ett försök att överraska Alsenfelt och Leksands-försvaret. Jonas Frögren var med på noterna och styrde pucken med handen i målgården. Det var då Julius Hudacek, reservmålvakt för kvällen, visade sitt missnöje från båset. Han stod länge och skrek mot domarna innan han lugnades ner av sina lagkamrater.

– Jag blev förbannad. Jag tycker att han tar ner den med handen, säger Julius Hudacek i en intervju med Sportbladet efter matchen.

Domarbasen Peter Andersson var på plats i Behrn Arena och konstaterade där att Frögrens agerande var helt enligt reglerna, men det gjorde inte Hudacek lugnare.

– Leksand spelar en riktigt ful hockey. De backar alltid hem med fem man och har alltid hälften så många skott på mål. Ingen gillar ett sådant lag som bara väntar på blålinjen och inte har några skott på mål, förutom något enstaka två mot ett-läge, säger Julius Hudacek.

Örebro vann skottstatistiken med 43-12, men föll ändå med 1-2. Leksands målvakt Oscar Alsenfelt storspelade i målet, trots den massiva pressen från Örebro.

– Men det är kanske därför de ligger där de ligger, för att de inte vill spela hockey. De vill bara förstöra. De måste spela mer hockey tycker jag. De har ett bra lag, men de spelar inte hockey, säger Julius Hudacek

Mer läsning