Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen avstängning för Modobacken

Travis Roche delade ut en crosschecking i matchen mot Skellefteå. Nu har domen kommit.

Annons

Svenska Ishockeyförbundets discilpinnämnd beslutade på tisdagen att Travis Roche inte bestraffas efter en anmälan av hockeyförbundets referensgrupp i matchen mot Skellefteå i lördag.

Så här skriver disciplinnämnden om fallet:

"Av anmälan framgår följande: I slutet av matchen blev det ett givande och ett tagande med cross-checkingar i hörnet och spelet blev avblåst för utvisningar. När spelet var avblåst åkte Travis Roche fram till en knästående Skellefteåspelare vid sargen och höjde klubban och cross-checkade Skellefteåspelaren på halsen med båda händerna på klubban. Skellefteåspelaren hade ingen chans att försvara sig själv".

Disciplinnämnden uppger också att Travis Roche berättat att han fullföljde situationen och markerade sin närvaro med vänster handske och klubban då tar mot axeln på motspelaren. Huvuddomaren var bra placerad och även motspelaren ansåg att situationen var utagerad.

Så här lyder Disciplinnämndens bedömning:

"Anmälan får stöd av filmsekvensen och nämnden anser att det är utrett att Travis Roche utdelat en crosschecking mot halsen på en motspelare. Med hänsyn till att crosscheckingen var lätt anser nämnden att det är tillräckligt att Travis Roche ådöms en tillrättavisning att i fortsättningen följa gällande regelverk."

Mer läsning