Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga poäng trots bra insats av Modo

/
  • Jani Lajunens 2–1-mål för Växjö när Modo spelade powerplay blev väldigt avgörande.
  • Radek Smolenak kunde liggande göra sitt första mål för  Modo, men det räckte inte till några poäng.

Modo Hockey gjorde en av sina bättre matcher på länge.
Ändå fick man stryk borta mot Växjö - och inga viktiga poäng att ta med sig hem.

Annons

– Absolut ett steg framåt, sedan är det lika surt ändå att förlora, säger backen Oscar Hedman.

Det var Modo som från första nedsläpp tog tag i taktpinnen i Vida Arena. JVM-trion Nylander, Kempe och Victor Olofsson placerades i varsin kedja och ungtupparna blåste in mängder av energi i bortalaget.

Nyförvärvet Radek Smolenak fick i sin femte SHL-match äntligen göra mål. Tjecken petade in en lös puck från nära håll - och åkte för säkerhets skull också ett varv runt kassen för att verkligen se till att pucken passerade mållinjen.

Målet betydde 1-1 efter att Växjö tagit ledningen på en kontring genom Liam Reddox, men Modos första period var annars riktigt bra. En frejdig offensiv och en desperation i spelet som inte synts på länge.

Modos positiva spel fortsatte i mittperioden. Man låg på så hårt att Växjö tvingades ta en time-out efter fem minuter. När sedan bortalaget fick ett numerärt överläge kändes det som om målet skulle komma.

Tyvärr kom det i Modos kasse. Växjö kom i boxplay i ett tre-mot-en läge och Jani Lajunen kunde ge hemmalaget ledningen med 2-1. Det var Växjös nionde (!) mål i numerärt underläge för säsongen - överlägset bäst i SHL.

I början av tredje gjorde Tomi Kallio matchavgörande 3-1. Peter Öbergs reducering kort därpå, hans första mål för säsongen, spikade bara slutresultat.

Modo fick chansen till kvittering när Tomi Kallio åkte ut för roughing med 2.42 kvar av matchen. Men då var det som om krampen var tillbaka i laget. Man kom knappt in i i anfallszon och fick aldrig tillfälle att ta ut Adam Reideborn och spela sex mot fyra.

– Vi var ute efter att få ett brejk, men tre minuter bara rann iväg. Vi blir kanske lite stressade av situationen när vi jagar ett mål.

Det återstår nitton matcher av grundserien och goda råd börjar bli dyra för Modo om man ska undvika ett kval.

– Det är ett gäng matcher kvar. Det är klart att vi måste börja vinna snart för att få häng på de andra lagen och verkligen känna att vi är med. Men spelar vi så här är jag inte orolig, då kommer vinsterna att komma, säger Oscar Hedman.

Nye tränaren Per-Erik Johnsson menar också att insatsen mot Växjö var en förbättring.

– Vi skapar ändå chanser för att vinna. Men när man ligger där vi ligger rullar inte allt ens väg. Samtidigt gäller det att fortsätta på den inslagna vägen, säger Perra som får ta nya tag på lördag då man ställs mot Luleå.

Mer läsning