Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ineffektivt Leksand föll mot Luleå

/
  • Leksands Viktor Mårtensson skäret efter Luleås Daniel Zaar.

Femte raka förlusten och fast under kvalstrecket.
Lördagens möte med Luleå blev ingen rolig upplevelse för Leksand.
– Jag hoppas det här var sista förlusten, säger backen Jonas Frögren.

Annons

Leksands svacka blir allt djupare och i matchen mot Luleå på lördagseftermiddagen kom lagets femte raka förlust.

Och noterbart är att laget i vare och en av de här fem förlustmatcherna bara gjort ett mål framåt.

Leksand har dessutom förlorat samtliga tre matcher den här veckan – mot Färjestad, Brynäs och Luleå – med samma siffror – 1–4.

Men mot Luleå gjorde Leksand sin bästa match på länge och 1–4 speglar inte alls matchbilden.

Något som även Luleåtränaren, Joakim Fagervall, medgav efter matchen.

– Det här var ett av det bästa Leksandslag vi mött och i två perioder så är det ett bra målvakts- och försvarsspel som håller oss kvar i matchen, säger Fagervall.

Efter två perioder ledde Leksand skotten med 39–21, men på resultattavlan stod det 1–3.

Symptomatiskt för matchen är hur det såg ut i inledningen av den andra perioden, då Leksand i ett tidigt numerärt överläge, tryckte tillbaka Luleå och skapade ett antal målchanser, utan att få in pucken.

Och bara två minuter efter att Luleå blivit fulltaligt, utökar Marcus Fagerudd gästernas ledning till 2–0, med ett skott som styr via två Leksandsspelare och in i mål.

– Det var nästan skrattretande att pucken inte gick in i det numerära överläget, och så kastar en av deras backar in pucken mot vårt mål och den går på två av våra backar och in i mål, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Två minuter senare gav Jens Bergenström Leksand hopp när han styrde in 1–2 på Robin Gartners skott, men drygt två minuter senare var gästerna återigen i en tvåmålsledning efter att Kristian Näkyvä hittat rätt.

Den tredje perioden blev Leksands sämsta i matchen, vilket snarare är regel den här säsongen, och efter 10.32, i numerärt överläge, kom Luleås matchavgörande 4–1-mål.

– Vi får ta med oss att vi sliter i tre perioder och har ingen jättedipp, men det är det där sista som saknas, säger Jonas Frögren.

I tabellen är Leksand kvar på kvalplats, men positivt för laget är att avståndet till Brynäs, närmast ovanför kvalstrecket, fortfarande är två poäng.

– Men vi har snackat om att vi inte ska tänka på vad de andra lagen gör. Vi ska bara vinna nästa match hela tiden.

Leksand har uppenbara problem med målskyttet, men 21 insläppta mål på de fem senaste matcherna är även det klart underkänt.

– Sista målen har väl blivit när vi tryckt på framåt, men det är klart att vi har öppnat upp oss lite för mycket. Det är klart att vi inte ska släppa in fyra mål, säger Frögren.

Mer läsning