Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllar nyförvärven - men vill gärna ha fler: "Vi har platser att fylla"

/

Fyra nyförvärv har det blivit. Tre av dem är på plats. Och så här långt har inte Jonatan Bjurö, Ludvig Nilsson och Patrik Karlkvist gjort någon besviken.
– Det är riktigt bra karaktärer och killar som inte gnäller något. De har fullt fokus och ligger i hela tiden, säger Henrik Gradin.

Annons

18 stycken är dem nu, som tränar tillsammans i Örnsköldsvik, dag efter dag, timme efter timme. Försäsongsträningen har varit i gång en knapp månad snart och redan nu har en uppfattning om spelartruppen bildats av tränarledningen.

– Det ser riktigt bra ut. Alla är taggade och vi har flera bra karaktärer i gruppen. Jag har inte hört att någon gnäller på något sätt, säger Gradin som tycker att de äldre rävarna tagit ett stort ansvar för den övriga gruppen.

– De äldre killarna, Hedman, Torp och Öberg, tar hand om de yngre, pushar och får dem att ge järnet hela tiden. De gör det fantastiskt bra.

Läs också: Silly Season – senaste nytt i Modo Hockey

Just nu tränar fyra juniorer med A-truppen, Jesper Lindgren, Jonathan Léman, Erik Ullman och Carl Grundström. Utöver dem är det en hel del bekanta ansikten men även några nya figurer som ännu inte debuterat i Modo-tröjan. Jonatan Bjurö, Ludvig Nilsson och Patrik Karlkvist utgör tre fjärdelar av Modos värvningar så här långt och har varit med laget ända sedan försäsongen drog i gång i slutet av april. Och så här långt imponerar dem.

– De har fått en dimension till i sin träning jämfört med vad dem är van vid. Det är tufft men det är bra karaktärer och killar som inte gnäller något. De har fullt fokus och ligger i hela tiden. Sedan kommer de från olika miljöer och vanor så det är en omställning för dem, berättar Gradin och framhåller samtidigt killarnas personligheter.

Läs också: Skellefteå jagar Modos stjärnback

– Det är jättebra killar utanför också. Ludde (Nilsson) är grymt skön. En jättehärlig kille som alltid har ett leende på läpparna. Han gnäller aldrig utan kör bara, hela tiden. Patrik är också en otroligt härlig kille som jag är imponerad av. Detsamma gäller Jonatan.

Patrik Karlkvist verkar bara vara i Örnsköldsvik till efter uppehållet, finns det någon chans att han spelar med Modo nästa säsong?

– Jag kan inte svara på det. Det är något Perra (Svartvadet) gjort upp med Mora. Det är nog lika som med de killar som ska till Mora från oss, att om vi får mycket skador och grabbarna visar att de är tillräckligt bra så går det säkert att lösa. Men jag kan inte detaljerna riktigt, förklarar Gradin.

– Det är en fruktansvärt bra lösning mellan Modo och Mora. Det är svårt att komma in i HockeyAllsvenskan och ta en plats, men vi har juniorer som kan ta det steget. Jag hoppas att vi kan utveckla samarbetet i framtiden.

Läs också: Modostjärnan stannar – "Jätteviktigt för oss"

Nytt för i år är att Modo tränar en vecka längre under barmarkssäsongen, något som innebär att spelarna blir kvar i Örnsköldsvik ett par dagar efter midsommar.

– Vi tränar en vecka längre i år för att det inte ska bli en sådan lång uppbyggnadsfas efter semestern och den egna träningen. Vi tränar veckan efter midsommar också och sedan samlas vi 27 juli igen. Förra året hade vi två veckor barmark innan vi gick på is, nu blir det en vecka innan grabbarna får känna på isen.

Vår- och sommartider innebär allt som oftast silly season för hockeyfans. Och precis som alltid skriker supportarna efter nyförvärv - även Modos. Men än så länge har Modo, utåt sett, agerat lugnt på värvningsfronten. Arbetet pågår dock för fullt bakom kulisserna.

Läs också: Hockeystjärnan Hedberg i drama: "Farsan fick komma med kniven"

– Jag har faktiskt ingen aning om vi har några spelare klara. Vi tittar på olika typer och Perra frågar om vissa spelare och vill att vi ska titta på t.ex. videos på olika spelare. Sedan kan vi göra en bedömning av spelaren men Perra och Peter (Forsberg) sköter mycket av det där tillsammans med Larry Huras, som har mycket att säga till om.

Vilken position måste rustas upp?

– Vi har platser att fylla på alla positioner förutom målvaktssidan. Vi tittar på backar, centrar och ytterforwards. Det behöver stärkas upp.

Vilken typ av spelare vill du ha in?

– Det är svårt att säga. Vi behöver spelare på flera positioner, och spelskickliga centrar är väl alltid roligt att få, men även spelare som gör samma jobb varje dag behövs. Vi tittar på så många olika kategorier av spelare. Sedan finns det spelare att önska, såklart.

Om du får önska en spelare då?

– Sidney Crosby hade inte varit fel (skratt). Nej, men jag tror att Perra tittar överallt, efter lediga spelare som inte har kontrakt. Han tittar på hela marknaden och ser vilka pusselbitar som passar in hos oss.

Noah Welch då, har du sett honom springa runt i Fjällräven?

– Jag har inte sett någon Noah Welch, jag har bara läst att han ska till Japan.

För mer Modo-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning