Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet hänger på en ytterst skör tråd

/
  • Leksand åkte på sin tionde raka förlust mot DIF och hänger på en skör tråd.

Efter förlust i förlängningen mot Djurgården hänger Leksands framtid på en ytterst skör tråd.
Seger krävs nu i alla återstående matcher, men då har de ändå inte avgörandet i egna händer.

Annons

Fajten mot Djurgården började bra för Leksand, som fick in ett ledningsmål efter ett snyggt skott av Mattias Ritola i åttonde matchminuten. Firandet blev dock inte långvarigt. Inom loppet av fem minuter hann Djurgården först kvittera och sedan ta ledningen i powerplay då Kevin Kapstad skickats till botbänken.

Djurgården dominerade sedan, tryckte bak Leksand och fattade greppet om spelet. Men matchbilden kom återigen att ändra karaktär när Tomi Sallinen prickade in ett kvitteringsmål. Leksand skapade inte många chanser, men i avgörande lägen visade de sig ändå alerta. Inget av lagen imponerade defensivt, men bjöd på underhållande hockey.

I andra inledde Djurgården som det offensivt bättre laget, vilket gav utdelning efter drygt fyra minuter via Robin Norell. Men de bjöd även nu på en del försvarsmissar, med konsekvensen att först Patrick Cehlin och sedan Mattias Ritola kom fria mot mål i snabb följd. Mikael Tellqvist i DIF-målet räddade båda lägena. Djurgården tappade lite mot slutet, medan Leksand höjde sitt spel.

– Jag tycker vi borde ha haft ledningen. När vi väl är i anfallszon gör vi rätt saker men lyckas inte göra mål. Det är lite så det har varit den här säsongen, säger Sjur Robert Nilsen till Cmore.

Halvvägs in i tredje började Djurgården spela rätt passivt och skapade inte mycket framåt. Leksand däremot hade kniven mot strupen och kämpade in en viktig kvittering via Robin Gartner. Detta höjde temperaturen i arenan, och båda lagen slet för att avgöra. I förlängningen drog dock DIF längsta strået, då Marcus Sörensen tog sig förbi en bortspelad Kevin Kapstad.

Innan fredagens match mot Djurgården hade Leksand 55 poäng. Seger i förlängningen för DIF innebär att LIF inte har någon chans att gå om Stockholmarna, som är klara för SHL nästa säsong.

Brynäs är nu enda laget som Leksand har någon chans att gå om för att undvika negativt kval, men man har det inte längre i egna händer. Om Brynäs vinner mot Växjö på lördag har Leksand inte längre några chanser att ta sig förbi dem. Spelar Brynäs oavgjort finns en teoretisk möjlighet att gå förbi dem.

Leksand möter Frölunda hemma på lördag klockan 18.30.

Mer läsning