Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" tillbaka – då höll "Starky" nollan igen

/
  • Här dundrar Christian Djoos in 1–0 mot Luleå. Brynäs vann med 2–0 till slut efter Anton Rödins avgörande i öppen kasse.

Samtidigt som "Honken" någonstans i Gavlerinkens inre skrev på ett kontrakt för resten av säsongen med Brynäs höll Bernhard Starkbaum nollan mot Luleå.
Kände han kanske flåset av legenden mellan stolparna...
– Ha, ha – nä, inte en chans. Vi hade ett bra samarbete förra säsongen och jag ser fram mot att bli partner med Johan igen, sa Starkbaum.

Annons

Österrikaren höll sin andra nolla för säsongen och gjorde det när det behövdes som mest.

– Vi förlorar som ett lag och vinner som ett lag. Jag fick göra några bra räddningar men alla i laget hjälpte mig. Det var ett perfekt försvarsspel bakom den här segern och då var jag väl en del av det. Hockey är ju en lagsport.

Poängen var viktiga och nu tätades glappet igenom lite mellan lagen i mellanskiktet av serien och Brynäs.

– Visst var det en stor seger för oss och det kändes verkligen bra, sa "Starky".

När Luleå hade något bra power play i mittperioden fick han jobba som mest.

– Men jag såg nästan allting och killarna offrade sig och täckte skott. Det som kom igenom hade jag koll på. En sån här match visste vi också att det första målet skulle bli viktigt.

Det blev det...

När Bill Sweatt hade två träffar i ramen och de andra etablerade målskyttarna i Brynäs inte heller hittade rätt var det Christian Djoos som klev fram. Ett slagskott från blå linjen ställde ett annars storspelande Joel Lassinatti i gästernas kasse. Ett förlösande mål efter 7.30 av sista perioden.

– Det var jätteskönt att få det målet och sedan höll vi undan på ett bra sätt, sa Starkbaum.

Han har stått nästan allting den här vintern men är inte alls rädd för att bli utsliten eller skadad.

– Nä, jag vill stå alla matcher. När man hittar den rytmen är det bara skönt att spela varannan dag. Nu känns det grymt skönt, lite vila, träning och sedan är det Skellefteå på lördag.

Han har haft ett gäng backup-målvakter bakom sig den här säsongen. Just nu är det inlånade Emil Kruse som har varit en ersättare för skadade Jonas Johansson och Felix Sandström.

– Jag lider verkligen med dom två som är två extrema talanger och som jag är säker på har en stor målvaktsframtid. Det är unga killar som verkligen har haft otur den här vintern.

Nu ansluter i stället en gamla bekant. Johan "Honken" Holmqvist är klar för Brynäs med omedelbar verkan och det gäller resten av säsongen.

– Det blir perfekt. Johan är en kanonkille och vi hjälpte varandra mycket förra säsongen. Det blir en väldigt bra lösning för oss.

Som backup till dig...

– Ha, ha. Som sagt jag vill stå alla matcher – oavsett vem jag har med mig i laget.

Spelar han som mot Luleå blir det i alla fall svårt att rubba honom från den positionen.

Sedan Anton Rödin gjorde 2–0 i tom kasse var det Brynäs segersång som hördes från omklädningsrummet och det var nog ändå Starkbaum man sjöng lite extra för.

Mer läsning