Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetta målpassade när Malmö tog storseger

/
  • Christoffer Forsberg har spelat till sig en ordinarie plats i Malmö.   Arkivbild: TT
  • Henrik Hetta gjorde under torsdagen sin fjärde poäng i årets SHL. Han målpassade till Kent McDonell som spikade slutresultatet till 5-1 mot Luleå.   Arkivbild: TT

Henrik Hetta noterades för ett målpass när Malmö tog en tung skalp; 5-1 mot Luleå.
– Riktigt skön seger och extra skön med tanke på att vi krigar med Luleå, där nere, säger Hetta.

Annons

Strömsundssonen spelade fram Kent McDonell till det sista målet, i tom kasse. Då hade Malmö sedan länge stängt butiken med ett klart övertag i både spel och målchanser.

– Så bra att få en sån här start direkt efter uppehållet.

Hur har ni använt uppehållet?

– Först fick vi lite ledigt och då passade jag på att åka upp till Strömsund. Sedan har vi mest slipat på detaljer, power play och box play.

Trots att Malmö haft svårt att ta segrar och ännu inte har fått det där riktiga lyftet, anser Henrik Hetta att spelet fungerar bra.

– Vi spelade bra i båda matcherna mot Skellefteå och jag tycker att vi har en positiv trend.

Hur är det att spela i SHL?

– Det är skillnad på motståndet. Alla spelare är skickliga, men jag tycker att det går bättre och bättre. Det känns som att jag hör hemma på den här nivån.

Hetta återfanns i Malmös andrafemma, tillsammans med en annan jämte, Christoffer Forsberg. Det var den andra matchen som jämtarna spelade ihop.

– Christoffer gjorde en kanoninsats och var en av de bästa på isen. Det är lätt att spela med honom eftersom han är så skridskostark och jobbar så hårt. Man vet alltid vad man får av honom.

Henrik Hetta har inget emot att fortsätta i samma femma som Forsberg.

– Gärna. Vi får så bra ihop utanför isen också. Christoffer är en jättebra person. Vi kände inte varandra innan han kom hit, utan jag visste mer vilken hans storebror är och förstås hans pappa Roger, som jag haft som tränare.

Nästan 6 800 åskådare såg Malmö vinna och intresset är fortsatt väldigt bra. Det är alltså inte bara fotbollen som gäller i Malmö.

– Absolut inte. Vi har ett helt otroligt intresse. Vi snittar 7 500 åskådare vilket säger allt. Trots att vi inte vunnit så mycket i höst fortsätter publken att stötta oss.

Segern var Malmös femte i år och den betyder att skåningarna tar in på just Luleå på elfte plats. En tredje SHL-jämte i matchen var unge Pontus Själin, som varvar mellan Luleå och Asplöven i allsvenskan. Nu spelade som extra back i fjärdefemman och var inne på Luleås mål och inget bakåt.

Ytterligare en jämte i SHL är Emil Djuse, tidigare Östersunds IK. Han hade också en fin torsdagkväll, när hans Modo bortabesegrade Malmö med 4–3 i förlängning.

Det var första matchen och första segern för nya tränarparet Andreas Johansson och Fredrik Olausson.

Djuse spelade 0–1 i matchen, men det lär han inte gräma sig över. Det viktigaste var förstås segern, som var den första för Modo sedan 10 oktober.

Mer läsning