Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helin tar över efter Szwoch

/
  • Magnus Helin tar över som målvaktstränare i Modo Hockeys A-lag.

Magnus Helin har skrivit ett tvåårskontrakt med Modo Hockey. Helin ersätter Maciej Szwoch.
– En stor uppgift att ta klivet upp, säger Helin.

Annons

Magnus Helin har jobbat nära Maciej Szwoch de senaste åren. Helin har både skolats av Szwoch och den erkänt duktige målvaktstränaren Ian Clark, från Vancouver Canucks organisation. Helin har varit verksam i Modos organisation i ett flertal år, och väljs nu ut av Per Svartvadet som Maciej Szwoch ersättare.

Läs mer: Szwosh lämnar Modo

– Det känns väldigt bra att fortsätta bygga på vår stabilitet och kontinuitet kring den viktiga målvaktspositionen, säger Svartvadet i ett pressmeddelande.

Magnus Helin har både varit målvaktstränare i Örnsköldsvik Hockey, men också i Modos ungdom. Därefter har han jobbat med såväl Modo Hockey ungdomslag, juniorlag och damlag. Nu väntar hans största uppdrag i karriären, målvaktstränare i Modo Hockeys A-lag.

– Det är en ära och en stor uppgift att få ta klivet upp och fortsätta att bygga på den målvaktsorganisationen vi byggt upp tillsammans i Modo Hockey, säger Magnus Helin och fortsätter:

– Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften att ta över huvudansvaret efter ”Masken” och ser det som en stor utmaning, samtidigt som det givetvis är fantastiskt roligt. Det är en förmån att få ha detta som ett yrke och det känns som att man vunnit på lotto varje dag man går till jobbet.

Per Svartvadet kallar Helin en erkänt duktig målvaktstränare.

– Vi känner Magnus väl och förutom att det är en ambitiös och bra kille är han en erkänt skicklig målvaktstränare. Magnus har varit med från det första året på vår målvaktscamp med Vancouver Canucks Ian Clark och har sedan tillsammans med ”Masken” jobbat väldigt hårt med utvecklingen av campen. Den fortsätter likt tidigare och kommer att bli ännu bättre.

Magnus Helins kontrakt sträcker sig över två säsonger.

Mer läsning