Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helin om Modos målvaktssituation: "Vi hade en obalans i matchningen i början av säsongen"

/

Det har varit en svajig säsong för Modo Hockey, och då inte minst på målvaktssidan.
Det har blandats och getts under i princip hela säsongen.
– Ser man på den här säsongen har det varit obalans i matchningen i början av säsongen, säger målvaktstränaren Magnus Helin.

Annons

Sju omgångar återstår av SHL och Modo slåss för sitt liv i tabellen och då har naturligtvis målvakterna nyckelroller. Just nu är det Adam Reideborn som har förtroendet i ett lag som den här säsongen inte haft en uttalad förstemålvakt.

Vad är optimalt? Att ha en förstemålvakt?

– Vi vill ha två väldigt bra målvakter, då får man får en sund konkurrens och båda målvakterna kan tävla om vem som ska stå, säger Magnus Helin och fortsätter:

– Ser man på den här säsongen har det varit obalans. Adam fick spela mycket i början, Jonatan fick spela väldigt mycket där efter. Nu tycker jag vi är tillbaka i en sits där vi har en väldigt sund konkurrens och där båda målvakterna tävlar om att få spela nästa match.

Men tycker inte du att målvaktssidan känts svajig emellanåt?

– Jag upplever det inte så från mitt perspektiv. Jag tycker att målvakternas svajighet sammanfaller med lagets svajighet. Tittar man på Adams match mot Rögle och de mål han släpper in där så är det egentligen inget felbeslut. Han tar rätt beslut men han har otur. Ta det sista målet innan han blir utbytt, det är ett skott i slottet som styr på en klubba.

– Ofta sammanfaller de billiga målen med moment som vi har missat innan. Jag vill inte hänga ut utespelarna, men ser målvakterna svajiga ut så beror det på flera andra faktorer.

Hur kom du fram till att Adam skulle stå mot Luleå, de har stått var annan match nu de senaste omgångarna?

– Inför varje match pratar vi samtliga tre tränare ihop oss och fingertoppskänslan sa att Adam skulle stå mot Luleå, dessutom har han varit väldigt bra en tid nu. Men vi vill ha båda målvakterna i gång.

Innebär det att Adam Reideborn vaktar kassen mot Skellefteå?

– Det är mycket troligt.

Hur tycker du att målvakterna reagerat den här tuffa säsongen?

¨– De är mentalt väldigt starka och vi fokuserar bara på prestation även om resultat är väldigt viktigt just nu, kan man inte som målvakt och målvaktstränare bara titta på resultat. Vi måste titta på varje puck, varje situation och varje prestation. När vi går tillbaka och tittar på en match är det det vi kan påverka. Inte på en studs, en styrning eller hur domaren dömer.

Ser du att Adam påverkas av att hans kontrakt går ut efter den här säsongen?

– Nej, det är inget jag har märkt. det är samma Adam som tidigare. Han kommer till jobbet varje dag och är otroligt fokuserad.

Då det gäller Modos lag mot Skellefteå har man drabbats av en jobspost då Patrick Dwyer fick en smäll på knät och spelar inte.

– Han missar den matchen. Det är ingen allvarlig skada och jag hoppas han kan spela på torsdag, men det är osäkert i dagsläget, säger tränaren Andreas Johansson.

LÄS MER: Viktige Modo-centern skadad: "Han kan missa några matcher"

Mer läsning