Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hasse" öppnar för att träna Modo

/

Han är mannen bakom Victor Hedmans superfysik och är förevigt ihågkommen för sin tuffhet i Modo-tröjan. I framtiden kan Hans Jonsson, 41, vara tillbaka i organisationen. Som fystränare.
– Man vet aldrig vad som händer i framtiden, säger "Hasse".

Annons

2011 knöt Hans Jonsson skridskorna för sista gången som professionell hockeyspelare. Det efter att varit med och räddat Modo kvar i Elitserien. Sedan dess har den hårdföre backen startat egen firma som fystränare och hjälpt till på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik.

Och hans talang för att dela med sig av sin erfarenhet och träningslära syns tydligt nu när Victor Hedman utvecklats till en av världens bästa backar tack vare "Hasses" hjälp.

– Det är alltid roligt att höra, men jag vill poängtera att det är Victor som gör det stora jobbet. Victor följer sitt upplägg slaviskt under sommaren och fuskar inte med någonting, förklarade Jonsson tidigare för allehanda.se.

Efter intervjun med Sporten har flera röster höjts för att Hans Jonsson borde hjälpa Modo som fystränare. "Varför plockar inte Modo in Hasse Jonsson som fystränare?", skriver Per (@Mrpm10) på Twitter. Även Tommy Edlund (@tommy_edlun) vill se Jonsson i Modo: "Om de nu är som Viktor Hedman säger vilket jag inte betvivlar förstår jag inte varför Hasse Jonsson inte är Modos fystränare".

Huvudpersonen själv har dock i nuläget inga tankar på att träna Modo - men öppnar ändå en dörr för framtiden.

– Det är ingenting jag tänkt på i alla fall. Jag håller på med min fysträning nu och tycker det är oerhört kul.

Är det något du skulle kunna tänka dig i framtiden?

– Det vet man aldrig. Jag har mitt jobb på hockeygymnasiet och en egen firma. Som det är nu trivs jag, men man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Du har inte haft någon kontakt med Per Svartvadet om att du ska hjälpa till?

– Nej, ingenting.

LÄS MER: Så drillas Hedman av Jonsson

Mer läsning