Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harmonisk Bjurö spelar sitt livs hockey

/
  • Jonatan Bjurö svarade för en stark insats mellan stolparna. Här gratuleras han av Oscar Hedman.

Då: bänkad och ifrågasatt.
Nu: Jonatan Bjurö spelar sitt livs hockey.
– Jag får en fantastisk hjälp, säger Modokeepern.

Annons

Jonatan Bjurö var planens gigant när Modo tog en blytung seger i bottenträsket och han utklassade sin kollega i Röglekassen, Oscar Dansk.

– Det var lätt att spela i dag. Killarna gjorde ett fantastiskt jobb framför mig och jag tycker inte att Rögle skapade så många chanser även om de hade mycket puck.

Jonatan Bjurö har haft en tuff debutsäsong i SHL. Han började som andremålvakt bakom Adam Reideborn, sedan drabbades han av en blindtarmsinfektion och sedan gjorde Modos svajiga försvarsspel att även målvakterna ifrågasattes.

Men nu har Bjurö vaktat kassen i tre raka matcher och Modo har under den tiden plockat 6 poäng. Men framför allt, Jonatan Bjurö har visat upp ett stort målvaktsspel.

– Det känns som en bekräftelse, att man klarar av att spela på den här nivån och då växer självförtroendet, säger Jonatan med ett stort leende.

En av anledningarna till att han studsat tillbaka är hans nära samarbete med målvaktstränaren Magnus Helin.

– Jonatan är mycket snabbare på isen i dag än då han kom hit. Han har också en helt annan harmoni i sitt spel, säger Helin.

Och Jonatan Bjurö håller med.

– Vi ändrade på en del i början på säsongen och jag tappade en del identitet i mitt spel, men vi var tvungen att ändra.

Ändra på vad?

– Vi jobbade mycket med min snabbhet och jag kände att det gick fort på den här nivån. I början kände jag också att den höga farten skapade mer stress än lugn, men nu är det mycket bättre.

Något annat som blivit bättre sedan Andreas Johansson och Fredrik Olausson tog över är försvarsspelet, där Modoiterna nu ser mycket tryggare ut. Det gäller också naturligtvis Jonatan Bjurö som hyllar sina lagkamrater efter 4–1-segern mot Rögle.

– Vi gör en helgjuten laginsats, vi täcker skott och vi ger dem inte så många klara målchanser, säger Jonatan Bjurö.

Mer läsning