Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här protesterar fansen mot SHL

/

Läktarmanifestation och fem tysta minuter i protest mot SHL:s krav om fyra miljoner i eget kapital och arenor för 5 000 personer.
Nu kräver supporterprofilen ett tv-sänt möte med SHL:s vd Jörgen Lindgren.
– Jag tror inte att han har en hållbar tanke bakom det här, säger DT-sportens bloggare Emil Nilsén.

Annons

Det kokar i Hockeysverige.

I veckan gick SHL ut med nya krav på klubbarna.

Varje förening måste kunna visa upp ett eget kapital på fyra miljoner, samt en arena på minst 5 000 åskådarplatser varav 3 500 ska vara sittande.

I den andra perioden protesterade både Leksands IF:s och Brynäs IF:s supportrar mot bestämmelserna genom banderoller med budskapen: "Ingen spänning – igen stämning"

och fem tysta minuter" och "Finder till vardags – enade mot SHL. Vi kommer alltid att vara fler än er".

– Vi vill visa kontrasterna i hur det skulle kunna bli om SHL fortsätter att kväva svensk hockey. Vi gör det för att visa att de aktiva supportrarna står i stort sett enade mot den här galenskapen, säger Emil Nilsén.

Enligt Nilsén är kraven orimliga på de klubbar som kommer upp från Hockeyallsvenskan.

– Jag kan köpa en del av argumenten, men jag kan definitivt inte köpa genomförandet. Du kan inte ha en klubb som går upp, ger Modo sex miljoner, lägga fyra på hög för eget kapital sedan investera återstående 20 i en ny arena och en trupp. Då har du redan stängt SHL.

Nu vill han få till ett tv-sänt möte med SHL:s vd Jörgen Lindgren.

– Jag tänker att Jörgen Lindgren och jag borde träffas och prata om det här. Gärna med en kamera på så jag får höra hans argument och alla andra också. Jag tror inte att han har en hållbar tanke bakom det här. De är bara livrädda för Karlskoga.

Mer läsning