Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är skräcksviten som Brynäs måste bräcka

/
  • Skellefteåjubel har varit en vanlig syn mot Brynäs de senaste två åren. Bryts skräcksviten i kväll.
  • Oskar Lindblom skriver en autograf till en supporter efter träningen.

Brynäs har inte besegrat Skellefteå på tolv matcher – senast var just 27 november, hösten 2013, exakt för två år sedan. Då efter förlängning i Gavlerinken.
Nu har man chansen att bryta den negativa sviten – två gånger om.
– Dags nu att ändra på det där. Vi vill vinna för att komma ikapp i tabellen också, säger Oskar Lindblom.

Annons

Två matcher på två dagar i ett så kallat back-to-back–möte mot Skellefteå är vad fredag och lördag handlar om för Brynäs.

Men inte bara det. Under de två senaste åren har det samlats ihop till en tung ryggsäck av förluster att bära på.

Dessutom ska man försöka bryta sviten utan stjärnbacken Anssi Salmela. Han fick utgå skadad mot Färjestad och måste vila minst en vecka, kanske mer, på grund av en underkroppsskada.

19-årige Oskar Lindblom, som gjorde ett läckert "snurrmål" mot Färjestad senast, vet inte hur det känns att vinna mot Skellefteå i SHL, men är positiv som alltid.

– Dags sätta stopp för den där sviten nu och vinna mot dom. Viktigt om vi ska gå ikapp i tabellen också. Det ska bli kul med back-to-back också, gjorde det mycket med juniorerna så man är van, säger han.

Förutom att Salmela är borta byter Brynäs målvakt också. Trots att Bernhard Starkbaum har bäst räddningsprocent av alla målvakter i SHL, 92,44 procent, och höll nollan i onsdags är det unge Felix Sandström som vaktar kassen i Gavlerinken i kväll.

Rätt eller fel beslut från lagledningen återstår att se. Klart är att är en extremt tuff motståndare som väntar.

LÄS ÄVEN: Matchguiden, Brynäs–Skellefteå

Senast Brynäs vann mot Skellefteå är på dagen exakt två år sedan, då det blev 6–5 efter att Andreas Thuresson avgjort i förlängning. En match där Skellefteå faktiskt ledde med 3–0 och Bernhard Starkbaum byttes ut till förmån för Johan Holmqvist.

Matchen dessförinnan, i oktober 2013, var senast Brynäs vann efter full tid mot Skellefteå – hela 7–3 blev det då. Men för att hitta en trepoängare på hemmaplan får vi gå tillbaka till 11 oktober 2012 – hösten efter SM-guldet.

Tränaren Thomas "Bulan" Berglund har med sitt Piteå/Luleå-ursprung aldrig haft speciellt mycket till övers för Skellefteå. Så att få vara med och bryta den hemska förlustsviten siktar han förstås på.

– Vi vet att vi kan mäta oss med dom spelmässigt och i matchen mot Färjestad tycker jag att vi hittade tillbaka till det sätt vi vill spela med högt spel- och passningstempo. Vi vill försöka styra händelserna på isen, sen kan vi inte blunda för att Skellefteå gjort mycket bra saker senaste tiden. Så vi måste vara vakna på deras spel, säger "Bulan" som hoppas att det blir storpublik.

– Fredagkväll och två lag som vill framåt. Jag hoppas vi får bra stöd!

LÄS MER: Bengtzén efter skadan på Salmela: "Vi har ingen nytta av honom just nu"

LÄS ÄVEN: Här är brynäsarna som tippas gå i kommande NHL-draft

Mer läsning