Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kliver in som sportchef

/
  • Tore Jobs kliver in som sportchef i Leksands IF.

På måndag kliver Leksandsbekantingen Tore Jobs in som tillförordnad sportchef i Leksand.
– Gör jag ett bra jobb så blir jag kvar, säger Jobs till dt.se.

Annons

DT berättade om det redan i torsdags. Klockan 10 på söndag förmiddag blev det officiellt att Tore Jobs kliver in som tillförordnad sportchef i Leksands IF.

– Det är viktigt att vi får in någon som omgående kan ta över det sportsliga ansvaret från Andreas Appelgren och inleda förhandlingar med spelare och ledare inför kommande säsong, säger Kruse.

Enligt pressmeddelandet från Leksands IF är detta en tillfällig lösning. Det tänker inte Tore Jobs lägga någon energi på.

– Allt har gått väldigt fort. Nu tar vi det här och sedan kör vi som fan och ser till att Leksand kan få en bra sista del på säsongen. Sedan får vi ta och lösa de andra sakerna i efterhand. Det var det viktigaste nu i stället för att prata om min kontraktslängd, säger Tore Jobs till dt.se.

Leksands IF förhandlar med andra kandidater som båda jobbar i andra föreningar.

– Fram till dess är det Tore Jobs som har ansvaret, och vi är väldigt tacksamma för att Tore kunde ställa upp med så kort varsel, säger Kjell Kruse.

Tore Jobs tänker inte på att det finns andra kandidater till efter säsongen.

– Det ödslar jag ingen energi på. Det är så här idrotten fungerar. Det gäller att göra dig ovärderlig. Gör jag ett bra jobb så är jag kvar och gör jag inte det så är jag borta. Jag ser inget märkvärdigt i det. Jag har levt i toppidrotten sedan 1981-1982 när jag tränade Leksand, säger Tore Jobs och utvecklar vidare:

– Du har ett kontrakt, oavsett om det är en vecka eller tio år, och då gäller det att prestera, annars har du inget jobb. Gör jag ett bra jobb så blir jag kvar. Det jag ska lägga all kraft på från och med i dag och framåt är vad jag kan göra för Leksands IF. Det som är gjort kan jag inte göra ett jäkla dugg åt, säger Tore Jobs.

När fick du frågan?

– Ett par veckor sedan hörde Kjell Kruse av sig och frågade om jag var intresserad. Jag svarade att jag är intresserad om de anser att jag är rätt person.

Leksands IF har många utgående kontrakt. Vad vet du om situationen i laget?

– Det vet jag. Jag ska träffa Leksand i morgon och höra med "Äpplet" och Rosén om vilka spelare de önskar ha kvar, vilken budget jag har och så vidare. Efter det börjar vi bygga lag inför nästa säsong.

– Men först gäller det att det blir lugn och ro. För det viktigaste nu är att Leksand gör ett bra jobb resten av säsongen, säger Tore Jobs.

Mer läsning