Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev målskytt i sin Mododebut

/
  • Här gör Emil Pettersson sitt första mål för Modo som betydde 2–0 mot Örebro, fullträffen kom i powerplay.

Emil Pettersson ny från Timrå, fick en flygande start när Modo enkelt besegrade ett ofokuserat Örebro med 5–3.

Annons

Nyförvärvet hann dessutom göra sitt första mål i nya laget redan i den inledande perioden.

– Skönt att få göra mål och ha premiären avklarad. Jag måste dock upp två-tre snäpp i spelet. Det gäller att vrida på huvudet lite mer, säger Pettersson till C More.

I slutet av den första perioden slog han till, centertalangen. Stående vid bortre stolpen träffade han först burgaveln, innan forwarden hittade rätt i powerplay.

– Jag försökte stå rätt och sköt ju två gånger innan det gick rätt.

Hur kändes det spela i SHL?

– Tempot var sämre, i allsvenskan är spelet mer böljande och fram och tillbaka. Så det var ingen stor skillnad, däremot kändes värmen i arenan.

Tränaren Per-Erik Johnsson gav nykomlingen ett stort förtroende genom att placera honom i förstakedjan tillsammans med Marcel Hossa och Juha-Pekka Haataja, Pettersson fick spela totalt 16,43 minuter.

– Han såg ut att passa med Hossa och J-P, säger Johnsson.

Hur som helst Modo fick vinna, göra mål i powerplay och kanske kan den känslan följa med när det handlar om överlevnadsmatcher mot allsvenskt motstånd.

Redan efter den första perioden kändes matchen mer eller mindre i hamn för hemmalaget, framför allt var Modo väldigt effektivt och fick utdelning mot ett Örebro som hade väl så många tillfällen.

Simon Önerud ledde sitt manskap genom sitt 1–0 på Marcel Hossas retur och sedan kunde samme man utöka från snäv vinkel.

Adrian Kempe hade inte gjort mål sedan 29 november, men efter en vacker kontring och fin framspelning av Simon Önerud, kunde han äntligen få ett slut på sin måltorka genom sitt 4–0 i mittenperioden.

– Härligt att äntligen få göra det, jag har haft en hel del lägen. Men vi släppte till alldeles för många chanser bakåt, konstaterar Kempe.

Nu fanns suveräne målvakten Linus Ullmark längst bak, han agerade säkert och såg till att hemmalaget länge höll nollan. Men närkingarna skapade lite nerv i den här klena matchen genom att göra tre mål på 55 sekunder i slutet.

Men Modo höll undan och fick äntligen vinna.

– Vi måste hålla fokus och göra samma jobb i 60 minuter, annars smäller det mot ett sådant här spelskickligt lag. Jag är nöjd att vi håller oss till det vi pratat om, sedan är det jättekul att vi vinner.

Mer läsning