Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Ritchies utspel är både unikt och livsviktigt för en pressad klubb

Information är viktigt. Information kan gjuta olja på vågorna. Information kan döda rykten och osanningar och ge en hel klubb arbetsro.
Det har Byron Ritchie förstått.

Annons

Modo Hockeys ledning borde skicka en enormt stor, dyr och vacker blomesterkvast till sin skadade lagkapten.

Byron berättade öppet, ärligt och sansat om tiden med Maxim Lapierre i klubben och i gruppen, han delade ut stenhård kritik och han gav svar. Massor av svar.

Rykten dödades, spekulationer försvann, Andreas Johansson slapp ensam stå i skottlinjen och även Per Svartvadet försvarades. Byron Ritchie gjorde det jobb som Modoledningen, via sin egen informationskanal, skulle skött två dygn tidigare.

Det var en väldigt uppfriskande intervju – och viktig för Modos supportrar. Ja, för ledning också.

Nu fick Byron sköta jobbet och han fick credd från väldigt många i hockey-Sverige och Modofansen fick svar på sina frågor.

Visst, Byron Ritchie är gift med Andreas Johanssons syster och det finns de som hävdar att han sprang sin svågers ärenden för att Johansson ska få arbetsro och för att inte det där HV-spöket ska spöka i Modos omklädningsrum också. Ja, ni vet ryktet om att Johansson gillar att rita röda och gröna ringar och att han är alldeles för auktoritär för sitt eget bästa.

Det vi fick veta under en heldag i arenan under tisdagen var att Modotruppen står bakom Ritchies kritik och att Noah Welch senare gav samma version. Spelare och ledare gav också Andreas Johansson sitt fulla stöd och vi, jag och Micke Nordstrand, fick många berättelser om hur illa det varit i gruppen de senaste veckorna, på grund av att Maxim Lapierre tydligen satte sig själv före laget.

Visst, det finns alltid två sidor av ett mynt och vi har inte fått Lapierres version men han fick chansen att ge den men tog den inte.

Vi gav också Per Svartvadet möjligheten att kommentera, men hans försiktighet beror nog mest på att affären med Maxim Lapierre inte är avslutad. Han måste vara diplomat.

Det var inte kaptenerna Ritchie och Welch och därmed fick vi uppleva något tämligen unikt i svensk lagidrott, i alla fall då det handlar om Modo Hockey.

Mer läsning