Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Nej, åldern har ingen betydelse

/

Det sägs att storleken betydelse.
Det är möjligt.
Däremot spelar åldern ingen roll, i alla fall inte för Modo Hockey och definitivt inte när det handlar om Byron Ritchie.

Annons

I mitten på förra veckan skrev Modo kontrakt med Per-Åge Skröder och i söndags fick general manager Per Svartvadet Byron Ritchies signatur. Det innebär att Modo sajnat två spelare som tillsammans är 79 år när kontrakten går ut om två år.

Läs mer: Stjärnspelare tillbaka i Modo

So what? Modo vet vad man får och det är två producerande spelare som fortfarande brinner för hockeyn. Om Skröder får en spelskicklig center som lekkamrat och Ritchie håller samma klass som för fem år sedan, då ska inte Modosupportrarna vara oroliga.

Och det är väl ganska troligt att Ritchie är den där kompisen som Skröder saknat senaste säsongerna.

Som sagt, i det här fallet bör man inte ha åldersnoja för Modo vet vad man får i Byron Ritchie.

Man får en spelare somtål hård matchning, sällan eller aldrig är skadad och han har bara missat 16 matcher de senaste fem säsongerna, och då har det bland annat handlat om avstängningar.

Modo får också en ledare, både på isen och i omklädningsrummet. Ritchie var kapten för schweiziska topplaget Bern förra säsongen och det är låga odds på att han blir Modos nye lagkapten.

Men framför allt producerar Byron Ritchie. De senaste fem säsongerna ligger han väldigt nära en poäng i snitt per match och det är fantastiska siffror. Enda dippen var för två säsonger sedan då han noterades för 27 poäng på 43 matcher och det var ändå 14 poäng fler än lagkompisen och förre SHL-poängkungen Mikko Lehtonen.

Med Skröder och Ritchie på plats har Svartvadet fått in några pusselbitar, men pusslet är långt ifrån färdigt. Två toppbackar, ytterligare en klasscenter och minst tre spetsspelare på forwardssidan måste in.

Läs även: Silly season – senaste nytt i Modo Hockey

För mer Modo-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning