Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Modo bjöd – Rögle sa tack och hej då

/

Ett tio dagar långt SHL-uppehåll borde betyda att lagen får lite lugn och ro, samla krafter och träna bra.
Men lugn och ro och Modo Hockey harmonierar inte den här säsongen.

Annons

Två dagar innan ödesmatchen mot Rögle kom uppgiften att Victor Olofsson skrivit på för en annan SHL-klubb och sedan placerades ytterligare några jättetalanger i andra klubbar.

Det blev stora rubriker samtidigt som Modosupportrarna gick bärsärk i sociala medier.

Och så skulle det spelas en hockeymatch också mitt i allt detta, en rätt viktig sådan. Det gick inte så bra...

Modo förlorade den så otroligt stora och viktiga streckmatchen och man förlorar inte för att Rögle är bra, man förlorar för att man hittade tillbaka till det försvarsspel som satt Modo i skiten den här säsongen och för att man genade när jobbet skulle göras.

Modo har nu åtta poäng upp till Rögle och sex poäng till Malmö och med nio omgångar kvar kan jag omöjligt se något annat än att Modo får spela kval den här våren.

Som sagt, jag tycker inte Rögle är ett särskilt bra lag och det säger en hel del om Modos insats i Lindab Arena. Modo bjuder och Rögle bara tackar och tar emot.

Vid Rögles 1–0 tar Otso Rantakari ett vansinnigt avslut som sätter Rögle i ett två mot ett-läge i box play och när sedan Adam Reideborn släpper retur får Rögle-forwarden oceaner av tid och tom kasse.

Vid Rögles matchdödande 3–1 tar Bobby Butler ett alibi-hemjobb och Reideborn gör en prakttavla. Det är det sista han gör i den här matchen och nu tror jag tränarstaben valt förstemålvakt.

Tack och godnatt, Modo – men det var inte särskilt förvånande då det är den här säsongen där Modo kör i diket hela tiden.

När man trodde att försvarsspelet satt (minns Linköpings-matchen, se Malmö hemma innan uppehållet), då havererar det igen. Och när man trodde att Adam Reideborn var inne i zonen, att han skulle hjälpa Modo att vinna matcher – då klev han ur densamma. Nu vann Rögles Lars Volden målvaktsmatchen i överlägsen stil.

Ja, jag vet, det är enkelt – och tröttsamt – att bara sitta och gnälla som jag nu gör, men ärligt, vad talar för att Modo reder ut detta? Jag ser inga tecken. Jag ser inga vinnarskallar i stora matcher, jag ser inte att Modo har verktygen att reda ur detta. Visst, man spurtar bra men försent, men Modo saknar kontinuitet i spelet. Det är alldeles för sällan man är stabila över 60 minuter.

Mer läsning