Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: En firmafest som vägrar förändras

Jag har varit på firmafest. Igen.
Det var trevligt, inget bråk, alla var vänner. Som vanligt.
Alla skulle gå till slutspel, inget av de 14 lagen kommer att kvala.
Och Skellefteå kommer att vinna SM-guld.

Annons

Jag har tappat räkningen på hur många elitserie/SHL-upptaktsträffar jag varit på och inte heller den här, i Pelarsalen på Norra Latin, gjorde något åt att förändra imagen av mysig firmafest.

Om en vecka smäller det, nedsläpp i SHL, och då är allt myspys borta. Men nu var det i princip som vanligt. Tränarna samlades för den obligatoriska gruppbilden, iförda matchtröjor, och pressen skulle för första gången sätta rubriken 14 fördömda män. Rätt skönt nytänk eftersom vi femtielva gånger tidigare satt rubben 12 fördömda män.

Dessutom har ni supportrar fått chansen att komma till tals då ni får rösta på en eller annan sajt om vem som får sparken först.

Precis som vanligt alltså, varför ändra ett vinnande koncept? Men någon gång hade det varit roligt med omröstningen vem som blir årets tränare.

Det var mingel, det var artighetsfraser, det var en del roliga oneliners och firmafestens toastmasters Lasse Granqvist och Tommy Åström och deras sidekick Sanny Lindström höll sig till manus. Mycket mer än så var det inte. Jo, Sanny Lindströms "Sons of Anarchy-look" var den största skrällen den här förmiddagen.

Vad fick vi då veta?

Jo, att Derek Ryan kommer att ersättas i Örebro genom att någon annan kommer att kliva fram, att HV ska spela HV-hockey, att Luleå siktar på att vinna både CHL och SHL, Brynäs har en bättre trupp än förra säsongen, Färjestad har visst målskyttar, Patrick Thoresen 554 autografer per säsong och Larry Huras myntade uttrycket Harder Heart of Hockey.

Det viktigaste var annars snacket om att svensk hockey tar krafttag för fula, ottillåtna tacklingar och det är något som applåderas av hela hockeyfamiljen.

Att det senare under säsongen ändå kommer att diskuteras vad som egentligen är rätt och fel, det hör liksom till.

Hur skötte sig då Mittmediallands representanter; Tomas Berglund, Anton Rödin, Larry Huras och Ryan Whitney?

Bra, de minglade runt på partyt som alla andra, hade rappa svar men inget som välter kiosker.

Jo, Larry Huras kommer att bli en profil, han älskar mikrofonen och TV-kamerorna och kan prata rubriker, och det gillar vi murvlar.

Men nu börjar allvaret, det ska bli riktigt trevligt, och ja, jag håller med Sanny Lindström – Skellefteå blir svenska mästare 2016.

Mer läsning