Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Din taktik är tydlig, Svartvadet

Kyle in och Kyle ut. Wilson mot Flanagan.
Nu pratar vi uppgradering.
Dessutom, Modos värvningstaktik är numera klar och tydlig.

Annons

Modos general manager Per Svartvadet säger att taktiken är att bygga laget runt starka centrar och det förstår jag när jag ser en centersida med Byron Ritchie, Emil Pettersson och så nu Kyle Wilson som mycket väl kan vara Modos förstecenter kommande säsong.

Men framför allt är det tydligt att Modo väljer spelare man har koll på, spelare som har erfarenhet från europeiska rinkar och ishockey, spelare som är lättare att kolla upp än de som jagat runt i AHL.

Spelare som Shaun Heshka (Liiga och KHL), Ritchie (SHL och NLA i Schweiz) och så då Wilson som spelat de två senaste säsongerna i Dynamo Riga och Traktor Chelyabinsk och där har han också producerat.

Visst, Kyle Wilson har spenderat sin mesta tid av karriären i AHL och varit framgångsrik där (tvåfaldig mästare med Hershey Bears) och han har känt på hetluften i NHL. Men framför allt kommer han från ett par säsonger i Europa och det gör att anpassningen går smidigare.

Spelare som T.J. Hensick och Kyle Flanagan hade det betydligt jobbigare.

Sedan var det en styrkedemonstration av Per Svartvadet att knyta till sig 30-årige Kyle Wilson eftersom centermarknaden är tunn och flera lag ville ha Wilsons signatur, bland andra Brynäs har varit tydlig med det.

Det enda som oroar är att Wilson hade en rejäl dipp förra säsongen då han bland annat bytte KHL-lag hade en riktigt svag poängutdelning. Från 44 poäng säsongen 13/14 till 15 poäng säsongen efter i samma liga är anmärkningsvärt.

Om nu Svartvadet landar hockey-Sveriges mest officiella hemligheter, Noah Welch och Bobby Butler, har Modo gjort en ordentlig uppgradering av truppen, även om jag skulle önska mig ytterligare en meriterad back och ytterforward.

Utan Welch och Butler blir det något helt annat.

Mer läsning