Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HÄGGLUND: Behöver Modo verkligen en klubbdirektör?

/

Vill man ha spänning här i livet ska man följa Modo Hockey. Där händer det grejer hela tiden.
Jag trodde inte Modo skulle kunna toppa kaosåret från ifjol, men jo då, inga problem. Sparkade tränare, sportslig kräftgång och nu en vd som säger upp sig. Samma Charlotte Gustavsson som bara dagarna innan SHL-premiären pratade om en lång och ljus framtid för henne inom Modo Hockey.
Men efter drygt två år som vd meddelar alltså Gustavsson att hon avgår när den här säsongen är över.

Annons

Det var ett väldigt väntat besked och tajmingen är perfekt.

Väntat eftersom att vara vd för Modo Hockey kan vara det svåraste och mest granskade uppdrag som finns inom Ö-viks kommungräns (liksom general manager för samma klubb och i nivå med att vara kommunalråd när det gäller uppmärksamhet).

Perfekt tajming eftersom Modo nu får en vårvinter på sig att hitta en efterträdare.

Charlotte Gustavsson har gjort ett bra jobb för Modo om man ser till det ekonomiska. Hon fick stopp på blödningen och klubben klarade SHL:s elitlicens, detta under en period då hon varit svårt sjuk i omgångar.

Charlotte Gustavsson har haft det ekonomiska och det övergripande ansvaret, men hon är en "doer" som varit inne i petat i det mesta inom föreningens väggar och hon har hörts och synts vilket vi i media varit väldigt tacksamma över.

Ja, det är mycket möjligt att det var självvalt av Charlotte och lite överambitiöst, men det har älskats av fansen.

Men ibland tror jag hon fick ta för stora bitar, synas för mycket, kastas in i det ena eller det andra när till exempel styrelsen kunde ha klivit fram och svarat på frågor. Jag kan tycka att den styrelse Modo har nu är för anonym i den offentliga verksamheten (ja, jag vet, det görs säkert ett jättejobb i kulisserna). Men jag saknar tiden då ledare som Tore Erkén, Åke Eklöf och Göran Ericson stod på barrikaderna och tog strider.

Och då tar vi och tittar framåt. Vad ska hon eller han vara för en sorts person, vad ska hon eller han ha för egenskaper för att styra Modo Hockey? Är det ens en klubbdirektör man ska leta?

I min värld ska det vara en person som har fötterna på ståplats och rumpan i en loge, en person som går hem hos hardcore-fans och sponsorer. En person som gärna får ha rötterna här i hockey-Ångermanland, som har kontakterna med de lokala sponsorerna och en person som får ett tydligt uppdrag av styrelsen, fokusera på ekonomin och företagandet och inte ägna tid åt det sportsliga. Det får andra sköta.

Så kanske Thomas Byberg och de övriga i styrelsen ska byta spår och inte leta efter en klubbdirektör och i stället fokusera på en hon eller han som bara jobbar med personal och ekonomi och finns det pengar över, stärk upp marknadssidan. Att ha en kombinerad marknads- och presschefstjänst känns eh... lite väl betungande.

Någon annan gång ska vi prata om den sportsliga organisationen.

Läs mer: Avslöjar: Modos vd Charlotte Gustavsson lämnar klubben

Mer läsning