Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gradin: "Vi vill se bra inställning"

/
  • Radek Smolenak är tillbaka i Modos trupp efter en lättare förkylning.

Det är dags för säsongens sista match för Modo Hockey. Laget kommer till spel utan en rutinerad trio.

Annons

Modo Hockey kommer från seger mot Örebro Hockey senast där tisdagens möte i Fjällräven Center slutade 5-3. Den matchen satte stopp för en förlustsvit för Modo Hockey.

– Jag tyckte redan mot Färjestad att det var ett fall framåt och vi började matchen mot Örebro riktigt bra innan det i andra perioden börjar att flänga fram och tillbaka. Vi gav upp en hel del klara chanser och Linus gjorde det väldigt bra för oss då Örebro hade fler kvalitativa målchanser i mittperioden. Den tredje perioden kändes lugn fram till dess att vi slutade att spela av någon anledning, säger Modo Hockeys assisterande tränare Henrik Gradin och sammanfattar:

– Skönt att vinna och betydligt lättare för alla inblandade att gå till jobbet dagen efter en seger.

Segern var viktig för Modo, enligt Henrik Gradin.

– Mentalt var det oerhört viktigt. Tabellen är satt, men för gruppen var det en viktig seger att ta då vi fick se bra saker i vårt spel.

Tack vare att Victor Olofsson, Albin Carlson Emil Pettersson fanns med i laguppställningen mot Örebro innebar det att en del spelare tvingades vila.

– Det är en bättre situation för oss nu och de som fick förtroende i går gjorde det riktigt bra då de visade att de verkligen vill vara med och spela. Det kommer att vara ett krig ända in om platserna, vilket är som det ska vara, säger Gradin.

Per-Åge Skröder, Joonas Lehtivouri missar matchen mot Brynäs. Däremot är Radek Smolenak tillbaka i laget.

– Vi vill se att vi klarar av att hålla ihop spelet och det som vi tränar på. Vi vet vad som kommer att vara extra viktigt i kvalspelet och vi vill se en bra inställning i hela matchen och vill gå till speluppehåll med två raka segrar i ryggen. Det viktigaste är ändå att vi gör det vi tränar på och att vi tror på det vi gör.

Mer läsning