Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet för HV-fansen efter smällen: Centerstjärnan spelar

Viktige HV-centern David Ullström skadade sig i slutskedet av den första åttondelsfinalen mot Linköping och HV-fansen höll andan. Men nu kan man andas ut, trots att Ullström inte deltog i tisdagens träning.
– Han spelar. Jag är inte orolig för det, säger Johan Lindbom, till Sportexpressen.

Annons

Efter att ha värvats hem och spelat småskadad förra säsongen, klev David Ullström in i slutspelet - frisk - som en HV-joker. Men endast ett par matcher in i kvartsfinalspelet mot Färjestad, var olyckan framme igen och Ullström fick se sina lagkamrater ta sig hela vägen fram till SM-guldet från sidan med gipsad arm.

Denna säsongen skulle bli 28-åringens comeback.

Med sina 30 poäng på 47 matcher, var han mästarlagets tredje bästa poängplockaren i grundserien.

► Gilla Hockeypuls på Facebook

► Följ Hockeypuls på Twitter

När åttondeplacerade HV71 klev in i åttondelsfinalen mot nian Linköping, en match som man till sist förlorade med 1–3, var olyckan framme igen.

I matchens allra sista minut sträckte sig Ullström efter en puck och fick en slashing över sitt vänstra knä. När matchen var slut, satt han kvar på avbytarbänken lite längre än sina lagkamrater och syntes dessutom inte till på tisdagens träning heller.

David Ullström skadade sig i slutskedet av gårdagens åttondelsfinal mot Linköping - men sägs vara spelklar till onsdagens returmöte. Bild: Mikael Fritzon/TT

Men tränaren Johan Lindbom ger lugnande besked.

- Det är ingen fara med David. Han vilade i dag, säger han till Sportexpressen och fortsätter:

- Han spelar imorgon. Jag är inte orolig för det.

Trots att 28-årige HV-stjärnan avstod dagens träning, fanns han tillgänglig för media efteråt och berättar om situationen.

– Det var en vanlig grej som hände, men det tog väldigt illa, träffade en nerv och sen tog det 30 till 40 minuter innan jag kunde stödja på benet.

Läs mer om HV71: Tungt besked för HV inför slutspelet – guldhjälten skadad

► Gilla Hockeypuls på Facebook

► Följ Hockeypuls på Twitter

Mer läsning