Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda nosar på vändning

/
  • Frölundas Max Görtz fick en tackling i huvudet av Noah Welch som fick matchstraff.
  • Max görtz fick bäras ut på bår efter tacklingen från Växjös Noah Welch.

Det satt långt inne, riktigt långt inne. Med mindre än fem minuter kvar tog Frölunda ledningen i den femte semifinalen och förlängde därigenom finalserien.

Annons

Mattias Janmark stod rätt placerad framför Växjö-kassen när han fick en fin passning från Artturi Lehkonen och klämde in pucken bakom Cristopher Nilstorp. Det blev matchens enda mål, i den sjuttonde minuten av tredje perioden. Det var Frölunda som stod för den finaste insatsen på hemmaplan, och trots ett underläge med 1-3 i matcher mot Växjö, var de långt ifrån uträknade. Många hade tankarna på kvartfinalserien mot Luleå, där Frölunda var i samma situation men lyckades vända 1-3 i matcher mot 4-3.

Men kvällens snackis var ännu en gång en tackling. Hemmalagets Max Görtz knockades med en huvudtackling av Noah Welch och fick bäras ut på bår. Han kunde dock själv ta av sig nackkragen efter en stund och rapporteras ha ådragit sig en hjärnskakning. Welch fick matchstraff efter tilltaget.

Med Frölundas knappa vinst är det ännu oklart vem som möter Skellefteå i SHL-finalerna 2015. Den sjätte semifinalen körs på onsdag i Vida arena i Växjö.

Mer läsning