Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda för tidigare MIK-tränaren

/
  • Frölunda presenterade häromdagen förre Moratränaren Pär Johansson som ny assisterande till Roger Rönnberg. Han lyfter på kepsen och säger tack och adjö till Mora IK, där han verkade bara en säsong.

Han ville närmare hemåt, därför lämnade skåningen Pär Johansson Mora IK.
Flytten gick till Göteborg och Frölunda.

Annons

Pär Johansson och Jeremy Colliton skrev i fjol ett varsitt kontrakt som gällde 1+1 år. Colliton valde att fortsätta som huvudtränare i Mora IK, medan Pär Johansson valde att bryta sitt kontrakt med motiveringen att han ville komma närmare sina gamla hemtrakter, Osby i Skåne.

Det har gått en tid sedan Johansson gjorde klart med Frölunda, men det var först häromdagen som den numera före detta Moratränaren presenterades som assisterande till Roger Rönnbergs Frölunda.

Där ersätter Johansson tidigare assisterande tränaren Klas Östman.

– Jag var i Danmark, i Odense, som både sportchef och tränare, men jag ville flytta hem och bara jobba med sporten. Målsättningen var givetvis att jobba så högt upp som möjligt och när den här chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Jag vet vad Frölunda står för och det är svårt att hitta något bättre tränarjobb, säger Pär till Göteborgsklubbens hemsida.

Johansson tvingades redan som 19-åring avsluta sin egen karriär på grund av skada. Han jobbade flera år som polis, vilket han haft nytta av i sin tränarkarriär.

– Jag tror att det är bra att ha erfarenhet från annat än hockeyn, annars är risken att du blir helt insnöad. Inom polisen jobbade jag med människor och det har jag definitivt nytta av här.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba i en organisation som har så stark förankring i Göteborg och där hockeyn har så stor betydelse för många människor. Allting känns otroligt proffsigt och jag kan inte vänta på att det ska dra igång.

Åtminstone en av spelarna känner han väldigt väl, Lukas Bengtsson som efter Mora IK:s sorti i slutspelsserien direkt flyttade till Göteborg för att hjälpa Frölunda i SM-slutspelet.

Så här sa Johansson i sitt tack och adjö till Mora IK:s hemsida den 23 mars;

– Vi skrev 1+1 (kontrakt) av den enkla anledningen att jag inte varit hemma i Sverige på länge och aldrig varit här uppe. Jag ska säga att jag aldrig jobbat i en klubb där det varit så enkelt att arbeta. Hockeymässigt har det också varit bra, samarbetet med Jeremy har fungerat jättebra.

– Anledningen till att jag inte väljer att fortsätta är att jag senaste veckorna fått erbjudande om att kunna komma närmare hemmet och samtidigt arbeta på en hög nivå. Efter en hel del tänkande kändes det rätt då jag också fick ett längre kontrakt där. Jag vill tacka hela Mora IK för ett bra samarbete.

Mer läsning