Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvarsgeneralens hemliga tal: "Det jag säger stannar i gruppen"

/
  • Äntligen gör försvarsgeneralen Noah Welch debut för Modo Hockey.
  • Noah Welch samlar sin lagkamrater för ett snack efter varje träning.
  • Noah Welch med backkollegan Shaun Heshka.

Försvarsgeneralen Noah Welch gör äntligen debut för Modo – dessutom som kapten.
Då håller han tal till sina nya lagkamrater.
– Det jag säger stannar i gruppen.

Annons

Modo Hockeys supportrar, spelare och ledare har längtat efter Noah Welch och nu är det äntligen dags för backen som i fjol blev slutspelets MVP att göra debut för Modo. Fram till Byron Ritchies återkomst kommer dessutom Welch vara lagkapten.

Modo har haft enorma problem med defensiven under hösten men med nya coacher, nytt försvarssystem och Noah Welch i laget ska det bli ordning på torpet.

Är det tänkt.

– Ni måste komma ihåg att jag inte spelat en match på sju månader och jag behöver matchträning. Men det är en fantastisk känsla att få spela igen, säger Welch som fått vänta på sin debut i 15 omgångar på grund av skattetekniska skäl.

Noah Welch lämnade svenska mästarlaget Växjö i våras för att spela med hårdsatsande Modo som förra säsongen blev jumbo men som nu skulle klättra.

Det har man gjort. En placering...

– Men jag gillar utmaningar och det finns väldigt mycket kapacitet i det här laget, säger Welch.

Kanske det är därför han håller ett tal till sina lagkamrater efter varje träning.

När Andreas Johansson och Fredrik Olausson blåst av ispasset samlas spelarna i mittcirkeln runt Noah Welch och under någon minut håller han ett tal. Men vad som sägs är hemligt.

– Varken jag eller Fredrik vet vad som sägs och jag bryr mig heller inte om vad de säger, men det är bra att spelarna pratar, säger Andreas Johansson.

Så vad säger Noah Welch?

– Can´t tell you that, sir. Det är hemligt vad som sägs, det stannar inom gruppen, det är mellan mig och killarna. Men vi gör det här för att få en bra känsla. Och det är inte bara jag som pratar, alla deltar, säger Noah Welch.

– Det handlar mest om att vara ärliga mot oss själva, säga vad som var bra på träningen och vad som var mindre bra.

Kan du avslöja några visdomsord?

– Nej, det här rör bara oss, säger Welch med ett leende.

Ser du dig själv som en ledare?

– Det beror väl på vad man menar med ledare. Alla kan leda på sitt eget sätt, men jag försöker leda genom att jobba hårt.

Hur sugen är du nu på att spela match igen?

– Jag är väldigt laddad, sju månader utan match är en lång tid för en hockeyspelare. Jag kommer att vara matchotränad och därför ska jag fokusera på att spela enkelt.

– Första veckan här har varit fantastisk. Det har varit några stora förändringar för laget med bland annat en ny coachstab, men killarna har svarat bra på förändringarna. Det har varit en härligt intensitet på träningarna.

Är du orolig över din egen form?

– Det kommer att ta lite tid, men jag är inte orolig. Det blir en omställning, men då gäller det att ge det hela lite tid och spela enkelt.

Vad blir din roll?

– Ärligt, jag tar den roll som coacherna ger mig, men jag vill spela mycket, men istid är något man förtjänar. Det gick bra förra säsongen, men nu är det en ny säsong och alla börjar om. Jag spelade power play och box play förra säsongen och jag vill göra det nu också, men jag måste förtjäna chansen.

Och du ska spela med Shaun Heshka?

– Det ska bli jättekul. Jag har spelat mot "Hesh" och vi har redan nu en bra kemi. Han är en väldigt bra spelare. Vi kan spela fysiskt, vi har räckvidd och vi vill båda skjuta. Det här kommer att bli bra, det känner jag efter de här träningarna, säger Noah Welch.

Läs mer: Backcoachen: Defense wins the championship

Mer läsning