Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet lättade över Modokontrakt

/
  • Modo Hockey är ÅIF:s bästa marknadsförare och grundplåten för deras verksamhet i stort.
  • Ångermanlands Ishockeyförbunds ordförande Peter Blomqvist drog en suck av lättnad när Modo klarade kontraktet i SHL.

– Det hade varit förödande om Modo hade åkt ur SHL. Inte bara för klubben som sådan utan för ishockeyn i stort i Ångermanland.

Annons

Ishockeyförbundets ordförande i Ångermanland – Peter Blomqvist – hymlar inte om betydelsen av att Modo Hockey finns kvar och kan fortsätta konkurrera i hockeyns finrum SHL (Svenska Hockeyligan).

– Jag var också en av dem som drog en stor suck av lättnad när det var klart, fortsätter Peter med ett leende. För det är så att för oss är Modo färdsättet och vår största marknadsförare.

Peter Blomqvist betonar att Modo Hockeys överlevnad i SHL betyder så mycket för hockeyn i stort i vårt eget distrikt men också för norrländsk hockey i allmänhet.

– För oss i Ångermanlands Ishockeyförbund är Modo grundbulten i vår verksamhet. Det är drivkraften för bredden som syftar till att vi får fram ungdomar som spelar ishockey.

Att tillhöra toppklubbarna i landet och spela i SHL betyder väldigt mycket, inte bara sportsligt utan även ekonomiskt. Ångermanlands Ishockeyförbund gör dock ingen vinning i direkta pengar, men:

– En degradering för Modo Hockey hade också varit en mental degradering för ishockeyn i distriktet. Det hade inneburit att alla som jobbar hårt redan i dag hade tvingats jobba ännu hårdare.

– Nu när Modo däremot klarade kontraktet tror jag att det innebär en jätteboost att man varit nere i dyngan och rest sig upp från den. Det tror jag alla känner som på något sätt berörs av Modo.

Tror du att det här blir någon form av väckarklocka för Modo Hockey?

– Det här kan vara en bra erfarenhet. Nu vet alla vad som krävs och att de måste göra jobbet grundligt framöver. Men jag är övertygad om att det finns så många kloka människor i klubben att de gör det också.

– Och från förbundet är vi gärna med och hjälper till om det behövs.

Mer läsning