Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppa: "Vi kunde inte vänta längre"

/

Frustrerad? Ja. Uppgiven? Nej.
– Vi tänker göra "the great escape", säger Peter Forsberg med ett snett leende.

Annons

Modo Hockeys vice general manager är tillbaka i Örnsköldsvik efter ett par månader i USA där han haft full koll på Modos förehavanden i SHL.

– Jag har klivit upp klockan sju på morgnarna för att följa Modos matcher, vilket inneburit att jag varit på dåligt humör resten av dagen, säger "Foppa".

Ja, han är frustrerad över Modos insatser senaste matcherna och mest illa tyckte han det såg ut i andra halvan av matchen mot Brynäs, men gett upp har inte.

Nu är han i Ö-vik för att träffa spelare, ledare och framförallt för att snacka ihop sig med kollegan Per Svartvadet.

– Vi har haft en jobbig höst med skador och situationen är svår då vi inte har så mycket kapital att handla för, men vi jobbar dagligen för att komma ur den här situationen. Just nu drar vi i alla trådar vi kan och alla jobbar stenhårt.

Hur frustrerad är du?

– Mycket, men det är inte bara jag som har vinnarskalle i den här föreningen och det är inte bara jag som är frustrerad.

Hur ser du på Nylander-affären?

– Lite förvånad är jag över att han drar över, men jag vet inte vem som drar i trådarna. Men jag har svårt att se att han ska slå sig in i NHL redan nu, även om han är oerhört talangfull.

Så ditt råd hade varit att William skulle vänta till efter säsongen?

– Han kunde ha åkt efter vår säsong, då hade det varit några veckor kvar där borta i alla fall. Men är det Torontos beslut kan vi inte göra något åt det och vi kan inte gräma oss över det heller. Vi vet ju heller inte om laget reagerar negativt på det heller. Men egentligen vill jag inte säga så mycket om det här, nu måste vi gå vidare.

Ni jagar förstärkningar, hur går det?

– Ja, men det är inte så lätt när vi inte har så mycket pengar. Dessutom är det en konkurrens där ute.

Hur ser du på tränarbytet, Perra Johnsson in, Anders Forsberg ut?

– Vi var i den situationen att som alltid är det enklaste sättet att byta coach för att på det sättet få in ny energi i laget och få en ny röst. Dessutom tycker jag att det sett bättre ut efter bytet trots att vi inte vunnit några matcher.

– Sedan kom vi till det läget att vi förlorat så många matcher i rad och ska vi ha en chans att nå play in, så var vi tvungna att göra det nu. Vi kunde inte vänta någon längre tid. Och tyvärr för Anders blev det så här, även om jag inte bara skyller på honom.

Och nu är Brashear tillbaka, hur ser du på det?

– Vi har små killar och jag blir frustrerad när våra spelare blir överkörda och ingen blir bestraffad. Då måste man agera och se till att de mindre killarna får hjälp. Sedan har vi väl inte haft disciplinnämnden på vår sida heller.

– Han ska inte göra tio mål. Men han är en pådrivare och väldigt viktig i gruppen.

Hur ska ni gå vidare nu?

– Det skiljer rätt lite. Vi har haft ledningen och förlorat med uddamålet och vi har inte blivit utspelade på slutet, men det handlar väldigt mycket om självförtroende och det hoppas vi att Perra (Johnsson) ska bidra med. Jag tror fortfarande att vi vänder på detta.

– Vi ska ha ett SHL-lag nästa år, men vi har inte gett upp för att slippa kval. Det är 51 poäng att spela om och får vi lite medstuds och självförtroende både tror och hoppas jag att vi ska greja det här. Men vi måste börja vinna nu, säger Peter Forsberg.

Mer läsning