Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppa: Fortsätt med matchvinnande mål, Donald

Peter Forsberg gick omkring och njöt i Modos omklädningsrum efter segern.
– Donald är glad och vi i Modo är glada i dag, säger Peter Forsberg.

Annons

Peter Forsberg tog Donald Brashear till Örnsköldsvik i slutet av november. Fram tills på måndagen hade han ännu inte gjort något mål i Modo Hockey. När Modo besegrat Vita Hästen hade han gjort det. Donald Brashear spräckte nämligen målnollan och fick ta emot ett jubel i SM-guldklass, som Henrik Gradin sa på presskonferensen.

– Det är jättekul att han fick göra mål. Donald är en publikfavorit här och han kunde ju nästan ha gjort ett till också, säger Modos vice general manager Peter Forsberg.

Efter matchen öste Forsberg beröm över Brashear. Kanske främst för att han accepterat sin roll så bra i Modo Hockey. Mot Vita Hästen blev det fyra byten för Donald Brashear.

– Han är trettonde forward men gnäller ingenting utan kör sina byten när han är inne. Donald är en lagspelare, och det är riktigt kul att han är tillbaka i laget igen, säger Forsberg.

Den här matchen matchades Donald Brashear i power play. I den andra perioden gjorde Donald 1-0 när han styrde in pucken framför Vita Hästens målvakt Henrik Lundberg. I den tredje perioden väggspelade han sig fram med Emil Pettersson, och lyckades sånär överlista Henrik Lundberg på nytt.

– Du kan slänga in honom när det går tungt och du vet att något kommer hända. Han är inte i sin prime, men det har alla vetat om, ändå bidrar han med skön inställning och är nöjd med de minuter han får. I dag blev det ett matchvinnande mål också, säger Forsberg och forstätter:

– Jag sa till honom efter matchen att fortsätter han göra matchvinnande mål resten av matcherna i kvalet också så är det lugnt, säger Forsberg och ler.

Forsberg hoppas nu att Modo växlar upp till bortamatchen på torsdag.

– Det här var en bra första vinst, men vi ska vinna tre matcher till. Hemma är hemma och nu kommer vi till en fullsatt hall. Grabbarna måste vara redo då Vita Hästen lär få mycket självförtroende och energi av att spela på hemmais.

Vilka är Modos största nycklar i fortsättningen?

– Linus ska spela som i dag, och spika igen. Det gäller att vi fortsätter med ett bra försvarsspel och inte bjuder på några spelvändningar. Det handlar om att jobba, jobba, jobba och ha folk framför mål. Då kommer vi också få de här målen, som i dag där vi gör två mål på styrningar.

Forsbergs efterlyser ödmjukhet för kommande matcher, trots att det blev 3-0 i den första matchen.

– Nu vet Vita Hästen-spelarna vad de gett sig in på då de fått en första match, och så ojämnt var det inte där ute. Det gäller att grabbarna är ödmjuka och tränar hårt de här dagarna innan matchen på torsdag. Då ska vi vara redo, och kriga 60 minuter till, säger Forsberg.

Mer läsning