Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Flyt förtjänar man"

Sex raka förluster, men i de senaste mötena har Leksand ändå skapat en del målchanser.
Mattias Ritola, en av lagets främsta målskyttar, tycker att de börjat göra vad som krävs för tre poäng:
– Flyt förtjänar man. Och nu förtjänar vi bättre.

Annons

Det har gått tungt för Leksand, som inte fått en seger med sig sedan de mötte Djurgården den 27 januari.

Mot Luleå och Modo visade laget bättre tendenser, men trots att truppen varit relativt skadefri en tid lyser målen med sin frånvaro. På de senaste fyra matcherna har Leksand bara gjort fyra mål framåt – endast ett per match.

Mattias Ritola, nummer tre i interna poängligan, vill vända trenden:

– Flyt förtjänar man och innan Luleå vet jag inte om vi gjorde det. Men nu förtjänar vi bättre, anser han.

Mot Örebro – som till skillnad från Leksand haft en framgångsrik svit – vill Ritola återigen vara en av de mer bidragande spelarna:

– Vi ska göra mål, det är vårt jobb. Och ge energi. Vi ska komma ut intensivt och göra allt för att vinna. Det är verkligen dags för tre poäng.

Det har mest varit stolpe ut för Leksand, och det verkar ha satt sig i skallen. Särskilt tredje perioden har varit en akilleshäl.

– Jag vet faktiskt inte, det har varit så många matcher när vi haft läge att avgöra i första två. Att vi skulle vara dåligt tränade som folk sagt, det ligger absolut inget i det. Det har tagit på benskydd och vi har missat öppna mål… det tar på psyket när det inte går in, säger Mattias Ritola.

Assisterande tränare Johan Rosén tror att större noggrannhet kan vara nyckeln.

Mot Modo tappade Leksand sin ledning och han trycker på att man inte ska åka på mål i baken när man har chans att avgöra.

– Det är inget att sticka under stol med, sedan uppehållet har vi bara gjort ett mål per match. Mot både Luleå och Modo skapade vi mycket, men det gäller att vi – i vår iver att göra mål – inte blottar oss för mycket. Vi måste vara noggrannare i de lägena.

Mer läsning