Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finsk forward klar för Modo

/
  • Juha-Pekka Haataja i en match mot Tjeckien i Euro Hockey Tour 2009.

Efter förlusten mot Leksand – nu har Modo gjort klart med en finsk forward.

Annons

Det blir Juha-Pekka Haataja, 32, som ansluter sig till Modos trupp efter spel i finska ligan med Kärpät där han vunnit tre mästartitlar.

– Haataja har vunnit både mästerskap och individuella utmärkelser i sin karriär och den mentalitet är alltid bra att få in i en grupp, säger Per Svartvadet, general manager för Modo Hockey, i pressmeddelandet.

Det finska förvärvet kan debutera redan på torsdag hemma i Fjällräven Center mot Djurgården på torsdag:

– Vi kommer att göra allt för att få pappersarbetet klart så fort som möjligt där målsättningen är att Haataja spelar redan nästa match på torsdag mot Djurgården i Fjällräven Center, fortsätter Svartvadet.

Juha-Pekka Haataja har skrivit under ett kontrakt med Modo Hockey som inte bara gäller över den här säsongen utan även säsongen 2015/2016. Haataja är en rutinerad spelare och en erkänt stark poängplockare. och vann både poängligan och skytteligan i Finland så sent som säsongen 2012/2013:Han kom upp i totalt 59 poäng, 28+31, på 60 matcher vilket är ett mycket imponerande facit:

– Ett välkommet tillskott i det läge vi befinner oss. Haataja har vunnit både mästerskap och individuella utmärkelser i sin karriär och den mentaliteten är alltid bra att få in i en grupp. Han är en dessutom en erkänd målskytt som gjort mål i viktiga skeden av matcher och i powerplay, fortsätter Svartvadet.

Den här säsongen har Haataja producerat 18 poäng, 7 mål och 11 målgivande passningar, på 32 matcher för sitt Kärpät som han blivit finsk mästare med vid tre tillfällen alltså. Säsongen 2003/2004, 2004/2005 samt 2010/2011 .Finländaren, som väger 84 kilo och mäter 179 centimeter, har även spelat för HIFK och Lukko, det finländska landslaget samt Atlant Mytishchi i KHL.

Mer läsning