Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finaldrömmen sprack för Bengtsson

Han lämnade Mora IK med drömmen att få spela SM-final med Frölunda.
Men den drömmen sprack för Lukas Bengtsson och övriga i Göteborgslaget.
Växjö vann den sjätte semifinalen med 4–1 och matchserien med 4–2.

Annons

– Det gäller att ha våra bästa spelare i bästa form, det har inte vi haft, sa en besviken Frölundatränare Roger Rönnberg till CMore när det stod klart att säsongen tagit slut.

I kvartsfinalen vände Frölunda 1–3 i matcher mot Luleå till 4–3.

Mot Växjö krävdes en likadan "mirakelvändning", men närmare än till 2–3 i matcher kom inte Frölunda i semifinalserien. Växjö kunde på hemmaplan säkra finalplatsen via 4–1, det sista målet i tom kasse.

Lukas Bengtsson, som efter Moras uttåg i slutspelsserien, kom till Frölunda, har verkligen växt in i slutspelskostymen i den högsta ligan. Den förre MIK-backen har fått väldigt mycket beröm från alla håll och Bengtsson har fått bilda första backpar tillsammans med tidigare backkollegan i Mora IK; Mikael Wikstrand.

Wikstrand hade för övrigt mest speltid i Frölunda, som han haft match efter match, och den här gången stannade speltiden för den IFK Ore-fostrade backen på 22.29 minuter.

Frölunda har även en tredje spelare i laget med många år i Mora IK; målvakten Lasse Johansson. Han höll nollan två gånger i slutspelet, senaste gången i match fem mot Växjö, när Frölunda vann med 1–0 och såg till att semifinalserien fortsatte leva.

Men under onsdagskvällen säkrade Växjö finalplatsen och där ställs man mot de senaste årens stora suverän; Skellefteå AIK. Finalserien startar den 12 april.

Till sist måste vi bara nämna målvakts-Lasse igen. Han höll inte bara nollan i två matcher, i den sista hamnade han också i målprotokollet då han i inledningen av andra perioden fick en assistpoäng tillsammans med Mikael Wikstrand, när Mathis Olimb kvitterade till 1–1.

Det blev Frölundas enda denna afton och Göteborgslaget får nu ta semester tidigare än vad laget hade hoppats på.

Vi kan också nämna att Lukas Bengtsson svarade för ett mål och tre assist under sina åtta matcher i SM-slutspelet. Mikael Wikstrand noterades för fyra assist på 12 matcher.

Lasse Johansson noterade i SM-slutspelet 92,55 i räddningsprocent.

Mer läsning