Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett allsvenskt lag vinner max en match"

Nu är det klart. Det väntar kvalspel för Modo Hockey mot ett lag från Hockeyallsvenskan.
– Modo har ett så pass bra lag så det ska räcka, säger Örnsköldsvikssonen Conny Strömberg som spelat över 300 matcher i den näst högsta serien.

Annons

Med en omgång kvar av Hockeyallsvenskan är det ännu väldigt oklart vilka som kommer att stå för motståndet i Modos väntande kvalspel. Klart är i alla fall att det kommer att göras upp i en matchserie om sju matcher.

För Modo gäller nu att försöka ta reda på så mycket som möjligt om de Hockeyallsvenska lagen.

Förre Modo-spelaren Conny Strömberg har spelat över 300 matcher i sju olika klubbar i Hockeyallsvenskan och han tror på Modo.

– Jag vet att de andra slår i underläge men jag tror inte att ett allsvenskt lag kommer att kunna vinna mer än en match mot Modo. I en kvalserie däremot kan man stå på huvudet och vinna några matcher men i en sådan här serie ska det inte gå, säger han.

Conny Strömberg har själv kvalat till SHL fyra gånger med Örebro, och han tror att det nya kvalsystemet gynnar SHL-lagen.

– Jag tycker att Modo har ett så pass bra lag så det ska räcka. De är mycket bättre på papperet. Men det är roligt att kvala för lagen som slår under. Modo har allt att förlora så det är jättestor skillnad för lagen. Det är väl just därför det ofta blir jämna matcher, säger han.

Hur stor skillnad är det på Hockeyallsvenskan och SHL?

– Det skiljer ganska mycket. Alla spelare är skickligare i SHL och gör man ett misstag där så blir man mycket hårdare straffad.

Conny Strömberg riskerar själv att hamna i kvalspel. Hans AIK ligger, med en match kvar att spela, under det nedre kvalstrecket i Hockeyallsvenskan.

– Vi måste vinna mot Malmö på lördag, vi fokuserar på det så får vi väl se om vi får någon hjälp från de andra lagen, säger han.

Vad som händer nästa säsong är dock ännu oklart.

– Jag har ett modohjärta. Jag är ju där uppifrån och det finns ju alltid kvar. Åker Modo ner så kommer jag gärna och spelar upp dem i SHL igen om Herr Svartvadet vill det. Men jag tror inte att jag behöver komma upp. De fixar det.

Mer läsning