Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enterfeldt om "Bulan": "Väldigt engagerad"

/

Thomas "Bulan" Berglund är känd för sin raka och hårda stil.
Sebastian Enterfeldt vet vad som väntar.
– Han är väldigt engagerad, säger den skadade Brynäscentern.

Annons

Under sina två säsonger i Luleå hade Sebastian Enterfeldt Brynäs nye tränare Thomas "Bulan" Berglund som assisterande tränare.

Enterfeldt beskriver honom som en engagerad tränare som är mycket aktiv i båset under matcherna.

– Som spelare var han hetlevrad, engagerad och spelade tufft. Han är precis likadan som tränare. Jag tror att det här kan bli bra. Han är ärlig och säger vad han tycker, säger Enterfeldt till Sporten.

Enterfeldt fick beskedet via sms av Brynäs sportchef Stefan Bengtzén på måndagsmorgonen.

Kände du att något var på gång?

– Jag hade väl en känsla att något skulle kunna hända. Vi har det tufft på isen och på nåt sätt har vi kört fast.

– Det är alltid tråkigt när en tränare får sparken, men det tillhör den här branschen. Nu hoppas jag att det kommer att lossna och att vi börjar vinna matcher.

Tror du "Bulan" passar bra in i det här läget?

– Jag hoppas det. Jag tror att det här kan vara den spark i arslet som vi behöver. Det kommer att bli stora förändringar och något helt annat. Nu gäller det att alla steppar upp. Jag tror definitivt att vi kommer att lösa det här.

– Jag tror att det här kan vara den nystart som vi behöver, förklarar Enterfeldt.

Uppgifter säger att förtroendet för Tommy Jonsson har varit svagt hos spelarna.

– Det är inget jag har märkt av. Vi spelare har stått bakom Tommy till hundra procent. Men samtidigt kan jag förstå att såna uppgifter kommer upp efter en dålig säsong.

Enterfeldt kommer troligtvis inte att spela något mer den här säsongen. Rehabiliteringen går sakta framåt. När han är tillbaka är omöjligt att säga.

– Det är en komplicerad skada och ingen vet riktigt hur långt det kommer att ta. Det är fruktansvärt frustrerande. Jag kör på hårt och kan hålla igång träningen i gymmet. Det kan ta allt från tre till sex månader. Det går väldigt sakta framåt.

Hur jobbigt är det att sitta på läktaren under matcherna?

– Otroligt jobbigt. Jag vill vara med på isen och hjälpa grabbarna. Nu får jag försöka stötta så mycket som möjligt i omklädningsrummet och på gymmet.

Lagkaptenen Niclas Andersén ger sin syn på det nya läget på väg ner till Idrottsgalan i Stockholm, som han deltog i tillsammans med landslaget.

– Visst är vår situation jobbig och det känner vi spelare förstås också av, men det har inte känts som nån nödvändighet i sig att sparka tränarna. Men det är så det funkar inom hockeyn, även om ett stort ansvar vilar på oss som spelar.

Fick du nån tid att prata med Tommy Jonsson efter beskedet?

– Nej, vi hade ju träningsfritt och jag har haft en massa annat. Jag får höra av mig till honom lite senare.

Mer läsning