Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energispelaren Nilsson om Modos svaga anfallsspel: "Det blir frustrerande"

/
  • Jonatan Bjurö släppte in fem puckar mot Luleå men fick dålig hjälp.
  • Maxim Lapierre och Peter Öberg deppar efter förlusten.

Modo hade chansen att närma sig Luleå.
– Det var viktiga poäng som vi spelade om. De här poängen ville vi verkligen vinna. Synd att vi inte kunde ta något, sa forwarden Ludvig Nilsson efter 2–6 mot Luleå i Fjällräven Center.
Närmast väntar två oerhört viktiga matcher mot bottenkollegan Malmö.

Annons

Noll poäng mot Luleå fredag och lördag betyder att avståndet till Play In (spel om kvartsfinalplats i slutspelet) växer allt mer för Modo.

Det som var mest oroväckande med lördagens förlust var hur illa det såg ut i försvarsspelet igen. Jonatan Bjurö lämnades ensam vid flera av målen. Det var inte hans fel att Modo förlorade

– I dag var det ett steg tillbaka när det gäller försvarsspelet. Annars har vi blivit mer disciplinerade i försvarsspelet och alla gör samma sak, sa energispelaren Ludvig Nilsson om skillnaden i spelet mellan Larry Huras och Andreas Johansson som coachade Modo för tionde matchen (fyra vinster).

Jonatan Bjurö vaktade målet för femte matchen i rad. Han byttes ut efter två perioder vid ställningen 0–5. Adam Reideborn kom in mellan stolparna.

Om det var illa bakåt var det inte så mycket bättre framåt.

– Anfallsspelet var nästan obefintligt. Men samtidigt får man berömma Luleå. De är tighta framför mål och låter oss skjuta mycket utifrån. Vi var inte riktigt där i dag när det gäller att ta oss in på mål, menade Ludvig Nilsson.

Var ni trötta efter fredagens match?

– Nej, det ska jag inte säga. Vi var lika taggade som vi brukar vara. Vi kom in med bra fokus och en jävla revanschlust. Vi startade bra och fick ett power play som Luleå dödade av. Det kändes som att de vände matchen där med två snabba mål.

Hur ser du på din insats?

– Den var okej. Jag gjorde det jag skulle göra. Jag hade några tacklingar och blockade skott. Jag ska vara tuff att möta och vinna mycket puck efter sargerna – göra skitjobbet helt enkelt.

De som ska producera i Modo gör det inte i den utsträckning som många hoppas på.

Hur ser du på dessa spelare?

– Det är inte bara upp till dem, visst de ska producera, men det är upp till hela laget. Alla kan göra mål. Det gäller bara att vi spelar bra och kommer fram till lägen. Det är det som jag tycker att vi inte gör nu, förklarade Ludvig Nilsson.

Ni har uppträtt ihåligt på sistone.

– I dag var det väldigt ihåligt och även i går (läs fredag). Vi hade väldigt långt lag och släppte till mycket bakåt. Samtidigt som vi inte kom till framåt. Det blir frustrerande när man bara får åka och jaga puck hela tiden.

Modo hade tre raka hemmasegrar innan Luleåmatchen.

– Luleå var bättre än oss på alla punkter, sa Modos assisterande tränare Fredrik Olausson.

Patrick Dwyer kom till Modo för lite mer än en månad sedan. Han är en av många nordamerikaner i laget. Dwyer (mållös efter tio matcher) har inte åstadkommit mycket för att Modo ska ta poäng. Dwyer spelade inte mot Luleå.

– Konkurrensskäl, sa Fredrik Olausson kortfattat varför Dwyer inte var ombytt.

Modo är näst sist och på kvalplats. Modo möter Malmö i de två kommande matcherna. Skåningarna är tre poäng före Modo.

Mer läsning