Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En tabell ljuger aldrig"

Annons

En poäng mot Djurgården, men likväl tionde raka förlusten.

Och nu kan Leksand ställa in sig på kval.

Ett kvalspel som kan bli en obehaglig upplevelse för Leksandsspelarna och deras fans.

Ett desperat Leksand jagade tre poäng i den tredje perioden, vann skotten med 11–3, och vara bara ett stolpskott av Jens Bergenström från att lyckas med det.

Nu blev det oavgjort vid full tid, sedan förlust i förlängningen, och i praktiken "game over" i jakten undan kvalspöket.

Leksand måste ta sju poäng mer än Brynäs i de tre avslutande omgångarna för att ta sig förbi Gävlelaget och upp på säker mark.

En i det närmaste omöjlig uppgift och Leksand ligger där laget av en anledning.

En tabell ljuger aldrig och Leksand är helt enkelt SHL:s näst sämsta lag.

Leksand har gjort överlägset minst antal mål och släppt in näst flest, bara ett mindre än Modo.

Dalalaget har ett försvarsspel som stundtals håller knappt medelmåttig allsvensk klass och jag hoppas att Sjur Robert Nilsen, den nye tränaren, vågar bänka några av de etablerade backarna.

Kevin Kapstad, som gjorde succé första säsongen i Leksandströjan, och även var klart godkänd förra säsongen, är nu en blek skugga av sitt forna jag.

Offensivt skicklige Kapstad levererar klent offensivt, och defensivt, där han aldrig varit särskilt stabil, har han ständiga problem i positions- och markeringsspelet och ett svagt närkampsspel.

Nu är inte Kapstad den ende backen som underpresterar, och även på forwardssidan är det många som under en längre period bara "åkt runt och fyllt år", som Niklas Wikegård skulle ha sagt.

Spelet mot Djurgården var ett steg i rätt riktning för Leksand, men nu måste laget,under de tre avslutande SHL-omgångarna, hitta en stabilitet i grundspelet för att det kvalspel, som med största sannolikhet väntar, ska sluta lyckligt.

Mer läsning