Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En styrka att vinna även när man inte spelar bra

/
  • Peter Öberg har fått ett nytt hockeyliv under Andreas Johanssons ledning.

Förlust mot Rögle och Modo hade varit i ett vakuum i botten av tabellen och den där julefriden som Andreas Johansson, Fredrik Olausson och hela Modostaben önskar sig hade varit långt borta.
Nu blev det vinst och Modo ser inte bara ryggarna på Malmö och Rögle, man är där och klöser på dem också.

Annons

Det var ingen vacker seger mot Rögle. Modo fick en drömstart, Rögle tvingades bli desperata och sedan blev det egentligen bara för Modoiterna att försvara och förstöra. Det gjorde man bra.

Hade Modo och Rögle bytt målvakter med varandra tror jag laget från Ängelholm hade fått med sig poäng hem. Bjurö vann målvaktsmatchen överlägset och det är också en styrka som Modo inte visat prov på många gånger i höst.

Modo har haft målvaktsproblem under hösten, det är inget att sticka under stol med. Å andra sidan har inte Adam Reideborn eller Jonatan Bjurö haft mycket hjälp av sina lagkamrater under Huras-eran.

I dag är det annorlunda. Även om det offensiva spelet var långt ifrån lika skarpt och vackert som Modos movembertröjor så fungerar defensiven bra och spelet i box play är tajt och klockrent.

Det här var ingen match som Modo kan sälja dvd:s på, men det var tre blytunga poäng som ger arbetsro.

Och för att återgå till Andreas Johansson och Fredrik Olausson, de har fått in ett lugn i laget, en stabil defensiv plattform att jobba ifrån och Modo jobbar i dag mycket klokare i matchsekvenserna vilket ger laget en möjlighet att vinna även när man inte spelar bra och till och med är spelmässigt sämre än motståndarna.

Det har vi inte sett sedan Uffe Samuelssons dagar.

Och på tal om "Tuffe Uffe", Modo var klart bäst i det fysiska spelet, man smällde på och man vann kamperna.

Och Johansson och Olausson har fått flera Modospelare att se lyckliga ut igen. Shaun Heshka är en, Emil Pettersson en annan och Peter Öberg en tredje bara för att ta några namn ur högen.

Men veteranen Peter Öberg måste få några egna rader. Han fick inget förtroende av Larry Huras, han trivdes inte i det spelsystemet men nu är han en jätteviktig resurs för coach Johansson i och med att han alltid jobbar hårt, ger och tar smällar och dessutom är ett offensivt hot.

Öberg säger själv att det är roligt med hockey just nu. Det syns.

Mer läsning