Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av Modos största supportar har somnat in: "Är en stor sorg"

/
  • Britta Häger under en Modomatch. Hon älskade att vara med på ståplats.

En av Modos trognaste supportrar har somnat in. 87 år gammal.
Britta Häger var en av klubbens största eldsjälar – ända in till slutet.

Annons

För sju år sedan blev Britta Häger utskriven från Örnsköldsviks sjukhus efter flera års behandling av tumörer i benmärgen. Omedelbart påbörjade Britta sin rehabilitering och skrev in sig på ett gym. Det var där hennes liv förändrades.

Bredvid henne på träningscykeln satt Marco Tuokko, som då spelade i Modo. Finländaren började prata med Britta och uppmanade henne att gå och se en hockeymatch. Klart att hon skulle göra det – hon hade ju aldrig sett en hockeymatch live.

Britta bestämde sig för att lyssna på Marco Tuokko och senare det året såg hon sin första match i Fjällräven Center. Om hon blev imponerad?

– Första gången så satt jag på sittplats, men det var så tyst, jag ville ju stå och hoppa och heja, sa Britta till allehanda.se i en intervju för tre år sedan.

Modoklacken, som stod och hoppade och sjöng, lockade Britta. Efter två matcher på sittplats hade hon fått nog. Den då 80-årige Britta bestämde sig för att ansluta till hejarklacken. Ett beslut hon inte ångrade.

– De i klacken sa direkt till mig att de ville att jag skulle stå med dem. Ungdomarna brydde sig inte om att jag var en 80-årig tant med vitt hår, de var så underbara. Och de sa till mig att jag måste komma nästa match med. Jag har aldrig gjort något så trevligt förr som att stå i hejaklacken, det är så roligt med hockey, att stå där och känna glädjen och hoppa.

Britta var en av Modos största supportrar – trots att hon upptäckte sporten vid 80 års ålder. I intervjun med Britta, som skrevs 2012, berättade hon att hon visserligen inte kunde så mycket regler. Men det var inte därför hon var där. Det var för gemenskapen. För att stötta laget i sitt hjärta.

– Det märks inte att man är äldre, de är så underbart fina de ungdomarna och vi kramas mycket.

– Jag kan inte så mycket regler men jag är väldigt lokalpatriotisk och jag gillar verkligen att heja på laget och stå och hoppas och klappa. Vi är ju där för att stötta.

Vila i frid, Britta Häger.

I klippet ovanför artikeln kan du se Allehandas intervju med Britta Häger från 2012.

Mer läsning