Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliminerat power play-spöke - då vann Modo

/


Modo fortsätter jakten på Skåne-lagen Malmö och Rögle i tabellen. Mot Djurgården vann laget med betryggande 4-1 och inkasserade tre nya poäng efter en rejäl islossning i spel med en man mer. 


– Vi gör det väldigt bra idag och det ger oss lite råg i ryggen, säger Modotränaren Andreas Johansson till C More.

Annons

Modo fick med sig tre poäng i dubbelmötet med HV71. Något som däremot fortsatt spöka är spelet med en man mer på isen. Laget hade inför tisdagskvällen inte gjort ett enda mål under de senaste 22 möjligheterna i den spelformen. 

Men mot Djurgården skulle den mörka sviten brytas.

Efter en mållös första period inför ett ekande tomt Fjällräven Center bröt Modo måltorkan i spel fem mot tre. Emil Petterson blev målskytten som med ett skott  av det mindre hårdare slaget hittade en lucka mellan benen på Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis efter 51 sekunder av mittperioden.

Gästerna fortsatte sedan att dra på sig utvisningar, vilket ledde till att rasslade i nätet ännu en gång för Modo. Direkt i en tekning svepte Kristian Jakobsson iväg ett hård handledsskott från den högra teckningscirkeln rakt upp i första krysset - även det i powerplay. 

– Det var viktigt såklart. På slutet har vi haft lite bättre tryck i den spelformen och nu fick vi en bra möjlighet i fem mot tre. Det är såklart att det är viktigt att vi äntligen får dit den. Det var kanske inte min bästa träff, men hade jag fått upp pucken hade han väl säkert räddat den, säger Emil Pettersson till C More.

Men det var inte bara hemmalaget som vara heta i powerplay. Även Djurgården förbättrade sin statistik i den spelformen och reducerade till 1-2 efter drygt halva matchen . Någon kvittering kom däremot inte. Istället kunde Carl Grundström sätta ett psykologiskt tungt mål och 3-1 för hemmalaget i slutsekunderna på perioden.

Det var också där matchen avgjordes. Djurgården kämpade för en reducering men stoppades gång på gång av ett kompakt Modo-försvar och en vägg mellan stolparna i form av Jonatan Bjurö som räddade 35 av 36 skott. Victor Olofsson spikade sedan igen kistan med 4-1 i tom bur och såg till att Modo säkrade tre viktiga poäng i jakten på Skåne-lagen Rögle och Malmö som båda förlorade sina respektive matcher och nu bara är fem poäng före i tabellen.

– Vi gör det väldigt bra idag och det ger oss lite råg i ryggen. Vi håller oss till vårt sätt att spela och förstår att de kommer komma ut hårt i tredje. Djurgården är ett bra hockeylag men vi reder ut det ett bra sätt. Det betyder att alla spelare spelar utefter hur vi ska spela som lag och då får man ofta ett bra resultat, säger Johansson.

Mer läsning