Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter utskällningen: "Nu visar vi hjärta"

Per-Erik Johnsson skällde ut sina spelare efter noter på onsdagens träning. Det bidrog till seger i kvalmatch två.
– Det känns oerhört bra, nu visar vi hjärta där ute, säger Johnsson

Annons

Modo Hockey är ännu obesegrade i direktkvalet mot Vita Hästen. Laget har ännu inte släppt in ett enda mål, och detta tack vare sitt enorma jobb ute på isen. Vita Hästens vd Fredrik Jensen imponeras av Modos slit.

– Jag är ruskigt imponerad. Modo jobbar oerhört hårt på isen, och ger oss inga ytor alls. Samtidigt har de en riktigt bra målvakt, och spetsspelare framåt, säger Fredrik Jensen.

Axel Brage som missat de två första matcherna mot Modo ser ut att missa även nästkommande match. Enligt uppgifter rör det sig om en ledbandsskada i handen.

– Han ser inte ut att komma till spel. Det är tufft då han varit allsvenskans bästa målvakt den här säsongen, säger Jensen.

Om Modo visade hjärta i dag, visade man motsatsen på onsdagen. Under lagets träning inför den andra kvalmatchen var inställningen inte som Modos huvudtränare Per-Erik Johnsson tänkt sig. Han blev fullkomligt rasande och skällde ut laget efter noter.

– Om ni inte har hjärtat för detta så kan ni säga det nu så kommer ni att stanna hemma. Förstår ni inte hur viktigt det här är för staden och alla som bor här?

Utskällningen gav resultat. För i matchen mot Vita Hästen visade Modo ett spel som Per-Erik Johnsson gillade.

– Nu visar vi hjärta. Jag är nöjd med hur vi jobbar på isen, täcker skott och vinner kamper.

Bland annat så vann Modo nästan alla kamper framför de båda målen. Både framför Ullmark i Modo-kassen och framför Lundberg i Vita Hästen-målet.

– Det känns oerhört bra. Laget spelar väldigt koncentrerat, ligger på rätt sida och spelar med tålamod.

Efter matchen laddade Per-Erik Johnsson med lite mat, och efter två tagningar fastnade också delar av hans intervju på film som visas här ovan.

Även Modos general manager Per Svartvadet var på plats i Norrköping, och nöjd med Modos insats, även om han gärna ser att det här är över snart.

– Så känner vi nog allihopa, att vi vill vinna det här så fort som möjligt, det är ju nu man vill värva för nästa säsong, säger Per Svartvadet.

Mer läsning