Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter brutala tacklingen – här är Sanny Lindströms råd till Modo och Öberg

/
  • Peter Öberg tacklades fult av Chris Campoli i lördags och fick ledas av isen. Här deppar Öberg efter ett insläppt mål mot Skellefteå tidigare under säsongen.

Peter Öbergs karriär kan vara i fara efter hjärnskakningen i lördags.
En som blev tvungen att lägga skridskorna på hyllan just på grund av en hjärnskakning är Sanny Lindström. Nu hoppas han att Modo, omgivningen och Öberg inte stressar för att Modoveteranen ska spela igen.
– Det är viktigt att alla runtomkring förstår att Öberg behöver tid att återhämta sig nu, säger C More-experten.

Annons

Modolägret drog efter andan i lördags när Peter Öberg tacklades brutalt av Chris Campoli. Samtidigt rasade hockeyexpertisen över tilltaget och Petter Rönnqvist i C More-studion menade att det var säsongens fulaste tackling. Så långt vill inte Sanny Lindström sträcka sig, men han tycker definitivt att det är en av säsongens fulaste.

– Det är svårt att gradera hur ful tacklingen är jämfört med andra under säsongen. Men det har ingen betydelse egentligen. Tacklingen Campoli delar ut är ful, onödig och framför allt väldigt, väldigt respektlös.

Hur långt straff tycker du att Campoli borde tilldelas?

– Det tänker jag inte uttala mig om. Det är ovidkommande för mig. Disciplinnämnden har en praxis att gå efter och de har skärpt straffen. Det kommer bli ett otroligt kännbart straff som kommer vara omdiskuterat. Folk kommer ha åsikter hit och dit men med tanke på det Johan Forsberg gjorde ifjol har de skärpt straffen.

LÄS MER: Modoläkaren om Peter Öbergs hjärnskakning och framtid

Sanny Lindström tvingades själv lägga av sommaren 2013 efter en hjärnskakning han ådrog sig under hösten 2012. Månaderna som följde efter hjärnskakningen kände han en press över att komma tillbaka till spel.

Den pressen hoppas han att Peter Öberg slipper.

– Mitt största problem när jag fick en smäll var att jag kände en press över att komma tillbaka snabbt. Alla idrottsmän och idrottskvinnor känner den pressen när något sådant händer och vi vill spela och träna oavsett vad som händer. Det är viktigt att alla runtomkring förstår att Öberg behöver tid att återhämta sig nu. Han måste känna sig tillräckligt redo och frisk för att påbörja hjärntrappan. Och när han gått klart den så är det upp till Modos läkare om de tillåter honom att spela, säger Lindström som inte tycker att Peter Öbergs framtida hockeykarriär borde diskuteras.

– Jag hade varit borta en och en halv månad efter min sista hjärnskakning och då började jag tänka: "Vad händer när jag får nästa smäll?". Jag tror att den dagen man börjar tänka så har man insett vilka faror som finns. Men att prata här och nu om Peter Öbergs framtida karriär, om han ska spela eller inte, tycker jag inte vi ska göra. Det är bara jobbigt och tråkigt att ens fundera i de termerna.

LÄS MER: Modofansens mäktiga insamling till Öberg – har samlat in över 12 000 på 17 timmar

LÄS MER: Sambon Lina efter överfallet: "Alfons fick ge Peter en bamsekram"

Mer läsning